BRNABIĆ: Vlada će biti formirana do 1. novembra! Biće iznenađenja i u samoj strukturi vlade i u kadrovskim rešenjima

10:05

17.10.2022

Podeli vest:

Foto: printskrin/TV Happy

 

Samostalnost u odlučivanju Srbiji može da osigura i obezbedi samo energetska stabilnost i nezavisnost, i to će biti prioritet nove Vlade, koja će, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, biti Vlada za krizna vremena.  Brnabićeva je rekla da će biti formirana do 1. novembra i kaže da će biti iznenađenja.

– Biće iznenađenja to mogu da potvrdim, i u samoj strukturi Vlade i u kadrovskim rešenjima, ali neću o tome govoriti. Još jednom ću reći samo da to mora da bude Vlada koja će se hrabro boriti za nezavisnost Srbije i čuvati naše nacionalne interese.

– Svakako je Vlada za krizna vremena. Nažalost, mi smo već navikli na krizna vremena od kad su SNS i predsednik preuzeli odgovornost za to kako se živi u Srbiji. Nekako su se zaista samo smenjivale krize, a imamo i poslednje, pandemijsku i migrantsku, koje još traju – rekla je premijerka gostujući na TV Happy

Ona je otkrila da je prioritetna tema u mandatu naredne Vlade energetika, kao što je u prethodnom mandatu bilo zdravstvo.

– Sada je energetika prioritet, to je nešto čime moramo najviše da se bavimo. Nova energetska politika Srbije je osnovni prioritet kako bismo obezbedili nezavisnost, a time i samostalnost u odlučivanju – rekla je Brnabićeva.

Istakla je da je sa strateško – političke strane kada je reč o energetici važna saradnja sa regionom i da je gradnja naftovoda ka Mađarskoj, nakon što je Hrvatska odlučila da prekine snabdevanje Srbije ruskim gasom preko JANAF-a, primer povezivanja regiona.

– Svako od nas treba da razmišlja na duže staze, ne dnevnopolitički i iz najnižih pobuda da se nekome nanese šteta. Mi smo koristili 70 odsto JANAF-a i oni će sada imati gubitak kada mi počnemo da koristimo alternativne izvore – rekla je premijerka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.