KNJIŽEVNI KAFE U KULTURNOM CENTRU PANČEVA: Gošća ovog četvrtka nagrađivana književnica Tanja Stupar Trifunović

12:55

07.02.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Gošća Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva, u četvrtak, 9. februara je nagrađivana književnica Tanja Stupar Trifunović.

Književno veče biće održano u foajeu Kulturnog centra sa početkom u 19 sati, a sa gošćom će razgovarati Jasmina Topić, književnica i novinarka.

Ulaz je slobodan.

Ovom prilikm biće predstavljeno pesničko i prozno stvaralaštvo Tanje Stupar Trifunović, a akcenat će biti na njenim novijim izdanjima, romanima „Od kako sam kupila labuda” i „Satovi u majčinoj sobi”, kao i o knjizi poezije „Zmijštak”.

Tanja Stupar Trifunović, rođena 1977. godine u Zadru, je pesnikinja, pripovedačica, romansijerka. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Banjaluci, Odsek za srpski jezik i književnost. Do sada je objavila pet knjiga poezije, knjigu priča i roman. Prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski.

Njena knjiga pesama „Razmnožavanje domaćih životinja” nagrađena je nagradom Milica Stojadinović Srpkinja za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku.
Roman „Satovi u majčinoj sobi” nagrađen je Nagradom Evropske unije za književnost (EUPL) 2016.
Knjiga „O čemu misle varvari dok doručkuju” nagrađena je nagradom UniCredit banke za najbolju knjigu objavljenu u BiH 2007–2008. godine i bila je u užem izboru za književnu nagradu za Istočnu i Jugoistočnu Europu (CEE Literature Award).
Knjiga pesama „Glavni junak” je čovjek koji se zaljubljuje u nesreću nagrađena je književnom nagradom Fra Grgo Martić za najbolju knjigu poezije (2009).

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.