CRNO JAGNJE PRED NAŠOM NAJMLAĐOM POZORIŠNOM PUBLIKOM Lazarevački Plus teatar gostuje 11. marta u Kulturnom centru Pančeva

13:15

10.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Najmlađu pozorišnu publiku, u subotu, 11. marta, obradovaće glumci Plus teatra iz Lazarevca, koji će izvesti predstavu „Crno jagnje”, u režiji i po tekstu Saše B. Latinovića.

Predstava govori o razlikama u društvu, zajedničkom životu, solidarnosti i lepoti prihvatanja različitosti, a namenjena je deci starijoj od 5 godina.

Počinje u podne.

U predstavi „Crno jagnje” igraju: Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Maja Sofronijević, Uglješa Spasojević, Ana Jovanović i Boba Stojimirović.

Tekst i režija: Saša B.Latinović; Scenografija i idejno rešenje lutaka: Jelena Milić- Zlatković; Izvršni producent: Ivana Nedeljković; Kompozitor: Vuk Milenković; Tekst songova: Vladimir Đurđević i Saša B. Latinović; Tehnolog lutaka i koreograf: Zorana Milošaković (pozorište „Pinokio”; Izrada lutaka: Zorica Antonijević; Kostim: Sonja Kotorčević; Lektor: Biljana Branić-Latinović; Snimatelj songova i dizajn zvuka: Slobodan Stanković, Plakat: Miloš Bakalović

Miloš Bakalović/Promo/Plus teatar Lazarevac

Treće subote u martu (18.03) mališanima će se predstaviti ansaml beogradske Julija-Lola produkcije, komadom „EKO ZAKLETVA”.

Predstava se preporučuje deci starijoj od 5 godina, a u njoj igraju: Vuk Trnavac, Marija Stefanović, Milan Bobić, Luka Antonijević i Luka Sević. Rađena je po tekstu Vanje Ševića, u režiji: Slobodana Stankovića, a za izbor scenografije, kostima i zvuka bio je zadužen Slobodan Stanković.

Pre jednog veka deca su bila u obavezi da polože ekološku zakletvu. Sto godina posle, Kraljica prirode boluje zbog zagađenja, dok njena deca, četiri godišnja doba, žele samo jedno: da dobiju ekološke pasoše i otputuju na odmor. Kraljica prirode, 29. februara, traži od godišnjih doba da do početka proleća svu decu sveta nauče ekološku zakletvu ukoliko žele na odmor. I dok godišnja doba svako na svoj način smišljaju planove za širenje i učenje eko zakletve, Proleće organizuje svečanost na kojoj će deca položiti zakletvu i time započeti novo godišnje doba – proleće. Da li će deca naučiti ekološku zakletvu i hoće li dečje igralište nakon toga biti obnovljeno, saznaćete u predstavi.

JULIJA LOLA production

Za kraj marta, 25.03, stižu „Tri praseta”, Žile, Mile i Cile, a doći će i vuk iz vršačkog pozorišta Sterija.

ŽILE – Ivan Đorđević, MILE – Srđan Radivojević, CILE – Monika Boldovina Bugle i VUK –  Jovana Andrejević-Grujić.

Predstava je rađena po tekstu Milivoja Mlađenovića, u režiji Bogdana Jankovića. Scenografiju i kostime radila je Sofija Lučić, kreaciju maski Isidora Sekulić, a muzičke aranžmane Tatjana Gerdec Mrđa.

Pozorište Sterija Vršac

Cile, Mile i Žile, tri praseća hajduka, složno i bratski namame vuka u jezičku zamku, pa ga dobro ispraše, što mu je mnogo bolje nego što mu se desilo u dobro poznatoj priči. Svi u ovoj predstavi govore kao mi danas, savremeno, a umesto surovosti i nasilja, nadmeću se rečima. To je jezički dvoboj u kojem umesto ljudi stradaju samo ljudske mane.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.