OTVOREN I KONKRETAN RAZGOVOR: Vučić sa Hilom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

10:55

08.12.2022

Podeli vest:

IN/buducnostsrbijeav

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom sa kojim je, kako je naveo, imao otvoren i konkretan razgovor.

Kako je predsednik napisao na svom Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“, sa američkim ambasadorom je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o mogućnostima i predlozima EU za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

„Ukazao sam na značaj angažovanja SAD u sprečavanju daljih eskalacija izazvanih gotovo svakodnevnim jednostranim i nelegalnim potezima privremenih prištinskih institucija i ponovio neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština“, napisao je Vučić uz postavljenu fotografiju susreta.

 

Sledi susret s predsednikom Skupšine Turske Mustafom Šentopom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas i sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

Sastanak će biti oržan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.