VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PORODICOM PETROVIĆ: Ponosan sam na naše oružane snage, gotovo sam zaplakao kad sam video da su spremni da izvrše svaki zadatak

12:08

12.12.2022

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome su policija i carina prisstinskih vlasti zaplenili krajem prossle nedelje gotovo svo proizvedeno vino, oko 42.000 litara, a nakon razgovora odgovarao je na pitanja novinara.

Nakon sastanka u četiri oka sa porodicom Petrović, predsednik je odgovarao na pitanja novinara:

-Danas nisam u stanju da pokažem, ali veoma sam srećan što sam primio porodicu Petrović. Fali Božidar, junak u koolicima koji je čuvao svoju decu i unuke. Više smo govorili o Velikoj Hoči, o tome kako da pomognemo ostanak i opstanak naše omladine. Šta je potrebno još da uložimo, a da bnas u tome ne ometaju, dodao je predsnjednik nakon sastanka.

– Onoliko koliko možemo da pomognemo, mi ćemo to i da uradimo. I kad su im s dugim cevima upali u kuću, oni nisu krili ko su i šta su, svoje poreklo, prezime.

– Tokom susreta sa Petrovićima video sam neverovatnu snagu i opredeljenost da ostanu da žive u izuzeno teškim uslovima u Velikoj Hoči, zahvalan sam im što čuvaju srpsko ime i -prezime u Metohiji – rekao je Vučić.

Srđan Petrović se zahvalio i državi Srbiji, predsedniku i dorektoru Kancelarije za KiM, koji je sa njima bio ceo dan u četvrtak, kada im je oduzeto vino.

Odgovaranje na pitanje novinara

– Ja sam juče gledajući naše pripadnike odbrambenih snaga bio presrećan kada sam video tu vrstu jedinstva, opredeljenosti da se izvrši svaki zadatak koje državno rukovodstvo bude stavilo pred njih.

Što se izjave Berbok tiče Vučić je rekao:

– Pa ne dešava se ovo jer je uhapšen Dejan Pantić bez ikakvog razloga. Dan pre toga Kurti je rekao da su detinjaste želje da se formira ZSO. Na dan kada vam kaže da je neko spustio tenzije jer je odložio izbore, a taj dan ste upadali sa specijalcima u OIK. Znali ste da izbora neće biti, već ste hteli da napadate Srbe. Tobož hoćete da odlažete izbore, a upadate.

Ima popadićeva divna pesma o mišu – predlažem im da je pročitaju. E takvih u Srbiji neće naći, poručio je predsednik Vuči.

-Imam jedno knjučno pitanje. Ja ću izneti 5 važnih dokumenata, a vi nam pokažite jedan koji treba da mi poštujemo, evo samo jedan. Šta hoćete da poštujete, nemojte govoriti da ne želite baš ni jedan! Ni jedan jedini od pet! Ja sam bio u šoku da to nisu radili samo nama, to su radili i drugima. Imali smo toliko besanih noći da napravimo Briselski sporazum, a sad puj pike ne važi. pa das li ste ozbiljni i da onaj koji neće da prhvati vaše uslove, postaje diktator. Evo koji sporazum oni poštuju, evo kažite mi vi prisutni.

-Što se Borelja tiče, ne želim da odgovorim, jer se bojim da je ova reakcija njegova, posledica napada kad je naglas izgovorio ime krivca.

-Molimo ih da uvaže osnovne zahteve i poručujemo da ne želimo nikakve sukobe, dodao je predsednik.

Verujem da ćemo sačuvati mir i daćemo sve od sebe da tako bude.

Izvor: Novosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.