BUČ KESIDI OBRADOVAO FANOVE: Bend objavio pesmu i spot SKUPI SNAGU. Krajem maja uživo nastupaju u Novom Sadu i Zagrebu, a u junu u Beogradu

13:00

27.02.2023

Podeli vest:

Emilija Stanišić

Pančevački sastav „Buč Kesidi” objavio je novu pesmu i spot „Skupi snagu”, drugi po redu singl koji će se naći na trećem albumu na kojem bend trenutno radi.

Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo, kako sami sebe „Buč Kesidi” nazivaju, novim singlovima i koncertima nas uvode u još jedno poglavlje svog rada.

OMOT Buč Kesidi „Skupi Snagu”

Skupi snagu” je malo brža pesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski se uklapa u novi album – nove pesme su u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dve osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, i osećanjima koja odatle proizilaze. Singl je moguće naći na svim streaming servisima:https://kontrarights.lnk.to/SkupiSnagu – navode članovi benda.

Spot za singl sniman je analogno na flimskoj traci, režiju spota potpisuje Vedrana Vukojević dok je direktor fotografije Luka Trajković.

Bend pored novog singla promoviše i velike koncerte u regionu za koje vlada veliko interesovanje. Naime, „Buč Kesidi” su pola kapaciteta stadiona Šalata rasprodali u jednom danu, dok su za koncert na stadionu Tašmajdan u danu prodali skoro 2000 ulaznica, a fan pit zona je rasprodata:

Jako nas raduje dobra reakcija publike i sa istim nestrpljenjem očekujemo koncerte u Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu. Potrudićemo se da priredimo nezaboravno veče i da publika ode sa koncerta zadovoljna. Uskoro spremamo još jedno iznenađenje, jednu mini turneju i koncert u Sarajevu, ali te detalje ćemo objaviti uskoro, kažu Zorna i Luka.

Bend uživo nastupa 20. maja u Novom Sadu, na Spensu, 27. maja u Zagrebu, na stadionu Šalata i 3. juna u Beogradu na stadionu Tašmajdan.

Emilija Stanišić

Buč Kesidi je bez sumnje najznačajnije regionalno muzičko ime u zadnjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspeha albuma „Euforija” i istoimene turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hajp u regionu i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, doneo im je nominaciju za nagradu „IMPALA” za najbolji nezavisni evropski album, a bend je snimio i prvi koncertni film „Buč Kesidi: Euforija uživo”.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.