POVEĆAN BROJ PREGLEDA U HITNOJ Pomoć zatražilo 55 građana Pančeva, do bolnice prevezeno 6 pacijenata

10:10

11.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U ambulanti Službi za hitnu medicinsku pomoć, u danu za nama, pregled je zatražilo 55 građana Pančeva, od čega osmoro dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska i bolova različite etiologije, a deca zbog povišene temperature i prehlade.

Kućnih poseta je bilo 14, transporata u gradu 17, van grada 15, a u pratnji lekara do Opšte bolnice Pančevo i zdravstvenih ustanova u Beogradu prevezeno je 6 pacijenata. Do Opšte bolnice Pančevo prevezena su 4 pacijenta. Jedan iz Jabuke zbog EPY napada, jedan iz Banatskog Brestovca zbog smetnji sa disanjem, jedan iz Zdravstvene ambulante „Novi grad” zbog anafilaktičkog šoka i jedan kovid pozitivan pacijent iz Gerontološkog centra. Dva pacijenata su zbog infarkta srca prevezena u Beograd. Jedan u Kliničko bolnički centar „Bežanijska kosa”, a drugi u Klinićko bolnički centar „Zvezdara”, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

Saobraćajnih udesa nije bilo, a ekipe Hitne imale su tri intervencije na javnom mestu. Pomoć je ukazana radnici Poštanske štedionice, kojoj je pozlilo, detetu koje je imalo EPY napad i jednom sugrađaninu zbog konzumecije veće količine alkohola.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.