MILICA TODOROVIĆ IZ CRVENOG KRSTA PANČEVO POZIVA: Dođite i pomozite, dajte krv onima koji je čekaju SITUACIJA JE KRITIČNA!

18:20

13.09.2023

Podeli vest:

Pixabay

Situacija sa nestašicom krvi u Pančevu je alarmantna i nedostaju sve krvne grupe.

Iz Crvenog Krsta Pančevo mole sugrađane da dođu, pomognu, i daju  krv. Sve što se tiče zaliha krvi je ispod svakog nivoa.

– Stvarno je kritična situacija i zdravstveni radnici mole pacijente da obezbede krv što se radi kada je ovakva nestašica. Prošla nedelja je bila fascinantna, preko 90 davaoca je dalo krv, ali nažalost to nije dovoljno. U petak pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova će, kao i uvek, pokušati da pomognu. Transfuziomobil će biti postavljen u njihovim prostorijama u ulici Žarka Zrenjanina, a građani mogu da se pridruže i dođu – rekla je Milica Todorović, sekretarka Crvenog krsta Pančevo.

Svake srede u ulici Žarka Zrenjanina broj 15 organizuje se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Iz ove humanitarne organizacije  apeluju na građane da pomognu i daju krv, a uz pomoć vanrednih akcija pokušaće da ublaži nestašicu ove dragocene tečnosti koja život znači.

(Pančevac)

VAKCINU PROTIV HPV VIRUSA ZA GODINU DANA PRIMILO OKO 27 000 DECE Interesovanje uglavnom u većim gradovima, potrebna obimnija imunizacija

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.