VUČEVIĆ SA PRVIM POTPREDSEDNIKOM STALNOG KOMITETA SVEKINESKOG NARODNOG KONGRESA Stav Kine po pitanju KiM dokaz iskrenog prijateljstva

17:40

20.09.2023

Podeli vest:

Printscreen

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zahvalio je danas u razgovoru sa prvim potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog nacionalnog kongresa Li Hongdžongom u Beogradu na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Vučević je istakao da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek bio principijelan i dosledan „što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je naglasio da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

Vučević je rekao da će Vlada Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje te da ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Li je naglasio da su uzajamna podrška Srbije i Kine po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi dva predsednika „potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država“.

On je ocenio da je bilateralna saradnja dobro razvijena i konstatovao da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

(Pančevac/Tanjug)

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLAO NALOG: Kreće se sa pripremama za sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN povodom situacije na KiM!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.