Vučević: Uskoro sednica republičke i pokrajinske vlade i razgovori sa gradonačelnicima

10:30

17.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pink

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević najavio je danas da će biti održana zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade, navodeći da to nisu „suprotstavljeni tabori“ već jedinstven politički spektar.
Vučević je za Tanjug rekao da uskoro očekuje i razgovore sa gradonačelnicima, ali i razgovore sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem. „Mislim da je prirodno da predsednik vlade i gradonačelnik glavnog grada zajedno dogovore najvažnje stvari, najvažnje projekte za glavni grad koji podržava i država, ali i sa gradonačelnicima Novog Sada, Niša, Kragujevca, ali i predsednicima opština u manjim sredinama. Niko nije manje bitan za Srbiju“, naveo je Vučević.

On je najavio da će početkom avgusta biti obeležena godišnjica pogroma Srbija u akciji „Oluja“, nakon toga 100 dana vlade i zatim brojne posete.

Govoreći o obeležavanjima godišnjica pomena, Vučević je napomenuo da je na pomenu u Potočarima u fokusu bila Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić, kao i da su to bile najčešće izgovarane reči.

Vučević je istakao da u Srebrenici ima saosećanja prema boli koju ima bošnjačko-muslimanski narod, ali da tu nema bola i saosećanja sa srpskim žrtvama.

„Kada smo mi davali pomen stradanju Srba u tom srednjem Podrinju, u Bratuncu, nema nikoga. Niko se ne saoseća sa srpskim žrtvama. Mi sami moramo da oplakujemo i molimo se za pokoj duša naših sunarodnika koji su stradali, ali ako je nešto dobro u svemu tome, onda je dobro da smo se mi probudili i prizvali pameti i savesti da ne zaboravljamo naše žrtve i naše ljude“, rekao je Vučević.

(RTV)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.