Olimpijka iz Uzdina: Izabela u Pariz ide sa nadom da će osvojiti medalju

Neposredno posle olimpijskih igara u Parizu, očekuje je i veliki stonoteniski turnir u Limi što je opet put dug od nekoliko hiljada kilometara

13:59

22.07.2024

Podeli vest:

Radovan Đerić

Stonoteniserka Izabela Lupulesku izborila je na osnovu ITTF renkinga učešće na olipijskim igrama u Parizu. Njenim plasmanom na Olimpijadi, Srbija je dobila 97. takmičara a Uzdin još jednog olimpijca.

Da je Uzdin selo u kojem se rađaju najbolji stonoteniseri u državi bilo je poznato još osamdesetih godina prošlog veka kada je Uzdinac Ilija Lupulesku osvojio srebrnu olimpijsku medalju u Seulu a i brojne medalje na velikim svetskim takmičenjima.

Sistematski, stručan rad kao i velika ljubav prema ovom sportu je recept koji donosi uspeh, kaže Izabelin trener Nikolaje Lupulesku.

Velika su odricanja potrebna da bi se došlo do olimpijade a to zbog sistema bodovanja podrazumeva i stalna putovanja u za nas udaljene delove sveta.

– Mnogo hiljada kilometara sam proputovala ali se ne kajem se zbog toga jer se upornost uvek isplati kaže Izabela. Uspeh je najbolji osećaj koji čovek moža da iskusi pa na olimpijadu ide sa nadom da će osvojiti medalju, iako sebe ne smatra favoritom. Svakodnevnim, višesatnim trenizima Izabela polako stiče formu za olimpijadu ali i za druga velika svetska takmičenja koja dolaze odmah posle olimpijade.

Neposredno posle olimpijskih igara u Parizu, Izabelu očekuje veliki stonoteniski turnir u Limi što je opet put dug od nekoliko hiljada kilometara.

– Finansiranje putovanja, boravka i ishrane na turnirima je veliki problem jer stonotenis je sport u kojem su nagrade simbolične pa se novac obezbeđuje preko sponzora što zahtava dodatno angažovanje ali poteškoće se brzo zaborave kada kada medalja zablista na grudima, kaže Izabelin otac Emanuel Lupulesku.

(Pančevac)

Anja Crevar ide na Olimpijske igre

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.