Zastave na pola koplja, nema muzike po kafićima: Čačak tuguje za Borom, dan žalosti u njegovom rodnom gradu

11:27

06.09.2024

Podeli vest:

Foto: RINA

Čačak – Grad na Moravi tuguje za svojim rok velikanom, Borom Đorđevićem, koji je nakon duge bolesti preminuo u Sloveniji. Danas je i zvanično u Čačku povodom njegove smrti proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, a iz ugostiteljskih objekata ne dopire muzika.

– Proglašava se Dan žalosti u gradu Čačku, povodom smrti muzičara Borisava Đorđevića – Bore Čorbe, tekstopisca i frontmena grupe Riblja čorba, rođenog Čačanina. Za Dan žalosti se određuje 06. septembar“, potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Po sopstvenoj želji Bora Đorđević biće sahranjen u Čačku, a sa gradonačelnikom je čak pre par godina i sam izabrao svoje grobno mesto.

Da će biti sahranjen u rodnom gradu i sam je nagovestio na svom poslednjem koncertu u Čačku, u martu 2023. godine.

– Meni stvarno nije dobro, bolestan sam skroz na skroz. Biće da sam bostan obro, pripremite plavi voz. Dani su mi odbrojani, životni mi prošo vek, bolnici u Ljubljani nemaju za mene lek. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik. Konzilijum saopštenje, objavljuje svaki dan. Da upozna javno mnjenje, koliko sam bolestan. Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare – nek to bude spomenik , glase stihovi pesme koji su tada na Gradskom trgu izmamile suze na licima njegovih Čačana.

@pancevac.webredakcija Zastave na pola koplja, nema muzike po kafićima: Čačak tuguje za Borom, danas je u njegovom rodnom gradu proglašen Dan žalosti. #BoraĐorđević #DanŽalosti #Čačak ♬ original sound – Pančevac


Komemoracija će biti održana u subotu, u Kulturnom centru Čačak, koji se nalazi na Trgu narodnog ustanka sa početkom u 11 časova. Primanje saučešća zakazano je takođe u subotu u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta.

(Pančevac/RINA)

POZNATO KADA ĆE BITI SAHRANJEN BORA ĐORĐEVIĆ U petak će u Čačku biti proglašen dan žalosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.