KO JE HRABRI POLICAJAC IZ UŽICA KOJI JE ODBRANIO ŽENU OD POMAHNITALOG VOZAČA?! Znate ga, Rade pre godinu spasao staricu

07:08

20.10.2022

Podeli vest:

Foto: printscreen/fb: UŽIČKA OGLASNA TABLA

Rade Vasović „Bambi“, tridesetpetogodišnji policajac Interventne jedinice iz Užica ponovo je izazvao interesovanje javnosti kada se umešao u sukub u kom je muškarac verbalno napao ženu na raskrsnici kod Rakijske pijace u Užicu zbog ustupanja prvenstva prolaza.

Prošle godine dobio je pažnju javnosti kada je sa 15. sprata se, držeći se golim rukama za ogradu, spustio sprat niže kako bi kroz terasu ušao u stan starice, za koju nisu bili sigurni da li je živa.

Uspeo je bez sajle, užeta, uzdajući se samo u svoje ruke i u fizičku spremnost, jer, kako kaže, ljubav prema poslu koji radi je najveća njegova snaga.

„Bilo je to na kraju smene, desetak minuta posle 18 sati. Dobili smo prijavu da se pridružimo vatrogascima, jer je u jednom stanu na 14. spratu najverovatnije preminula baka i da treba da se razvale vrata. To je uobičajena procedura u takvim situacijama. Radi saglasnosti, članovi bakine porodice su bili prisutni, rekli su da se ona od 11 ne javlja na telefon ali su nas upozorili da su vrata blindirana. Vrata su bila kao u trezoru, postojala je oprema da se razvale ali nas je pokolebalo razmišljanje, šta ako je pala baš pored vrata, ako je živa onda ćemo je ugroziti. Odmah sam razmišljao o ulasku sa terase, otišao sam prvo u stan pored ali je razmak bio veliki i nije postojala opcija da se tako prebacim, onda sam otišao u stan iznad. Pogledao sam ogradu terase, delovala je čvrsto, da može da me izdrži. Jedan vatrogasac je predložio da odu po užad i merdevine, ali za mene je to bilo previše vremena za gubljenje, skinuo sam opasač i prebacio se na drugu stranu ograde“, rekao je tada Vasović za Novu.

 

Foto: printscreen/yt: Alo.rs

 

Pokazalo se zatim, da je policajac Rade Vasović, sa nadimkom Bambi, zapravo užički Supermen.

– Nedostajalo je oko pola metra da nogama dohvatim do ograde donje terase. Počeo sam da pravim zamahe, gledao sam da pokreti budu dovoljno snažni da ne udarim u spoljni deo ograde, i pustio se – kaže Vasović, prisećajući se događaja. – Dočekao sam se na terasi.

Kroz staklo sam video da žena leži na podu. Dozivao sam je, i u jednom trenutku starica je podigla glavu.

Vasović je vikao ženi da proba da dopuže do ulaznih vrata, koja su joj bila bliže od balkonskih. Njen napor da dopuzi do vrata trajao je oko 15 minuta. Podizala je i spuštala ruku, pokušavajući da dosegne ključ, kako bi spasioci ušli unutra.

Napokon, uspela je. Hitna pomoć bila je već na licu mesta i ona je odmah zbrinuta u užičkom Zdravstvenom centru.

 

(Nova/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.