POSLE TRI NEDELJE PRITVORA: Dejan Pantić biće pušten da se brani sa slobode

11:27

28.12.2022

Podeli vest:

Kosovo online

Policajac Dejan Pantić, koji je 10. decembra uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje i koji je do danas u pritvoru, biće pušten da se brani sa slobode, saznaje „Blic“.

Pantić će najpre biti upućen u bolnicu, gde će biti kontrolisano njegovo opšte stanje, s obzirom na to da je na Jarinju, u bazi Kosovske policije, proveo gotovo tri nedelje.

Puštanje Dejana Pantića prvi je zhtev Srba sa severa Kosova i Metohije koji su u znak protesta na nekoliko mesta podigli barikade, na kojima se nalaze do danas.

Zahtev za puštanje Pantića javno je uputio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je sve vreme u kontaktu sa Pantićevom suprugom Suzanom Pantić.

Kako „Blic“ saznaje, ova vest dolazi nakon razgovora Vučića sa evropskim i američkim predstavnicima koji su trajali tokom cele noći.

Ova pobeda Srbije mogla bi da probudi nade da se ovaj deo kosovske krize, koji traje gotovo 20 dana, polako bliži kraju, s obzirom na to da je puštanje uhapšenih policajaca jedan od zahteva Srba sa KiM.

Dejan Pantić bio je pripadnik Kosovske policije angažovan u Kosovskoj Mitrovici, koju je napustio početkom novembra kada su se Srbi povukli iz prištinskih institucija.

Pantić je uhapšen 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje kada se sa suprugom vraćao iz Raške, a Priština ga tereti da je organizovao „teroristički napad“ na prostorije CIK na severu Kosova.

Njegov advokat i porodica su isticali da je Pantić danima bio bez potrebne terapije, da je srčani bolesnik, a da nisu uspevali ni da se čuju s njim.

ŽALBA NA PRITVOR DEJANU PANTIĆU ODBIJENA! Advokat uhapšenog policajca upozorava: Tamo se nalazi u krajnje lošim uslovima!

OGLASILA SE SUPRUGA DEJANA PANTIĆA: Nemoćni smo, nadamo se da će lekovi stići do njega!

DEJANU PANTIĆU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Tereti se za krivično delo „izvršenje terorističkog akta“

PORODICA DEJANA PANTIĆA STRAHUJE ZA NJEGOV ŽIVOT: Ne znamo da li je odveden u Prištinu ili je u Leposaviću

(Pančevac/Blic)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.