ŠOJGU U DONBASU, POSETIO MARIJUPOLJ: Grade se škole, bolnice i višespratnice

09:31

06.03.2023

Podeli vest:

Press-služba Minoboronы RF

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je u okviru radne posete Donbasu proverio kako se obnavlja infrastruktura regiona, uključujući i grad Marijupolj, i pohvalio rad Vojno-građevinskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„U gradu Marijupolju u Donjeckoj Narodnoj Republici načelnik ruskog vojnog resora je izvršio inspekciju spremnosti već obnovljenih objekata i proverio kako teku radovi na objektima koji su u izgradnji“, navodi se u saopštenju.

Šojgu je posetio klinički centar, republički centar za spasavanje Ministarstva za vanredne situacije (MČS) i novo naselje od dvanaest petospratnih stambenih zgrada. Sve ove objekte gradili su vojni graditelji.

Pored toga, u Marijupolju se trenutno gradi kompleks Federalne medicinsko-biološke agencije Rusije, novi stambeni mikrookrug za šest devetospratnica, škola i vrtića.

Šojgu je saslušao izveštaj o izgradnji vodovoda koji povezuje Rostovsku oblast i DNR, a koji će naselja regiona snabdevati vodom.

Ruske snage i jedinice DNR opkolile su Marijupolj 7. marta 2022. godine i do 21. aprila oslobodile skoro ceo grad. Više od 2.000 ukrajinskih vojnika i nacionalističkih militanata blokirano je u fabrici „Azovstalj“.

Sredinom maja počeli su da se predaju, a 20. maja Ministarstvo odbrane je saopštilo da je grad oslobođen.

(Pančevac/Sputnik)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.