TATU MAJSTOR BORIS ILIŠEV ZA PANČEVAC OTKRIVA: Dobro razmislite pre nego što odete na tetoviranje! Nikada nije kasno za tetovažu! FOTO

14:14

14.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/b.old_school_tatoo

Tetovaža je nekad bila odlika pripadnosti određenoj grupi ili staležu, ali sada trend ukrašavanja tela u savremenom društvu ima i druge aktivnosti. Neki se tetoviraju kako bi zabeležili njima značajan događaj, dok drugi to rade samo zato što vole da se pogledaju u ogledalo i vide svoje iscrtano telo. Boris Ilišev iz Pančeva važi za majstora ovog posla.

Printscreen/IG/b.old_school_tatoo

  • Koliko dugo tetoviraš i šta te je navelo da se time baviš?

Aktivno tetoviram skoro punih 9 godina, a počeo sam slučajno. Celog života sam voleo da crtam i slikam. Na početku sam napravio mašinicu za tetoviranje, od elektromotora iz kasetofona, i isprobao sam je na sebi. Kasnije mi je drugar koji je već uveliko tetovirao poklonio dve mašinice i tako je sve krenulo.

  • Koliko imaš tetovaža i koja je bila prva koju si nekome uradio?

Imam preko pedeset tetovaža na svom telu, u jednom trenutku sam prestao da brojim. A prvi svoj rad sam izveo na sebi – simbol paukove mreže iz Afrike pod nazivom „Ananse Ntontan“.

Printscreen/IG/b.old_school_tatoo

  • Da li si bio u situaciji da se klijenti žale?

Bilo je neprijatnih situacija, uglavnom zbog nepažnje mušterija koje ne vode računa o svojoj tetovaži. Odu na bazen ili plažu, što ne bi smeli barem prve dve nedelje, pa dođe do infekcije..

  • Koliko košta oprema za tetoviranje i da li se posao uopšte isplati?

Isplati se i te kako, može normalno da se živi od toga. Ja živim samo od tetoviranja. Cena opreme zavisi od kvaliteta, plus održavanje opreme, tako da je potrebno izdvojiti barem 400 evra mesečno.

Printscreen/IG/b.old_school_tatoo

  • Koliko traje tetoviranje?

Zavisi od složenosti motiva i veličine crteža – nekada potrošim ceo dan, a nekad sat vremena. Studio delim sa drugarom preko kojeg sam i nabavio prvu pravu opremu za rad, a često gostujem u Nemačkoj. Za ovih devet godina nikada mi nije dosadilo tetoviranje i ne verujem da će se tu bilo šta promeniti.

  • Koji je najčudniji zahtev za tetoviranje koji si dobio? Da li se nekad desilo da odbiješ tetoviranje?

Dešavalo mi se dosta puta da odbijem tetoviranje, uglavnom kada su u pitanju bili verski motivi. Ili kada mi traže da radim istom iglom kako bi bilo jeftinije, to nikada ne prihvatam. A čudne tetovaže.. Većina bi takvom smatrala realističnu tetovažu prerezanog vrata u boji, koju sam radio jednom dečku u Nemačkoj.

Printscreen/IG/b.old_school_tatoo

  • Imaš li neki savet za ljude koji planiraju da se tetoviraju i koji su tvoji planovi za budućnost?

Imam: da dobro razmisle šta žele i da slušaju svog tatu-majstora. I da znaju da nikada nije kasno za tetovažu! U budućnosti planiram da otvorim svoj veliki studio, da putujem i gostujem po svetu, i da konstantno napredujem i usavršavam svoj kvalitet rada.

Printscreen/IG/b.old_school_tatoo

(Pančevac/Miloš Simić)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.