CRTEŽI DECE IZ VRTIĆA „VEVERICA“ U DEČJEM KULTURNOM CENTRU: Predstavljeno više od 50 radova VIDEO

10:29

22.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/RTV Pancevo

U Dečjem kulturnom centru Predškolske ustanove „Dečja radost“ otvorena je izložba radova mališana iz vrtića Veverica. Predstavljeno je više od 50 radova nastalih u predhodnom periodu. Osim što su pokazali da znaju da crtaju oni su pripremili i program koji je bio posevećne sreći i osećanjima.

Najstarija grupa dece iz vrtića Veverica koji se nalazi u naselju Strelište predstavila su se na otvaranju izložbe svojih radova, koji su za temu imali ljubav, sreću i ostala osećanja. Njihovi roditelji, bake, deke došli su da ih podrže i da uživaju u programu koji su pripremili za ovu priliku.

– Pevali smo i crtali o sreći i radosti, o ljubavi i o osećanjima, rekla devojčica iz vrtića Veverica
– Naučili smo nešto o osećanjima, naučili smo šta je ljubav u vrtiću, rekla je devojčica.
– Naučio sam nešto o osećanjima i svako je dobio svoju ulogu, rekao je dečak
– U vrtiću se igram sa igračkama i drugarima, a najviše volim sa kocikicama da se igram, rakao je još jedan dečak.

Vaspitačica u vrtiću Veverica Aleksandra Stanojević kaže da mališane još od najranijeg uzrasta uče lepim osećanjima, ali i da je važno da sve dele sa svojim drugarima. To su oni i pokazali u priredbi koju su pripremili.

– Sve što dete u vrtiću može da se nauči od 3 do 6 godina i u predškolskom uzrasu jeste da budu empatični jedni prema dugima i da vole jedan dugog. Prikazani su radovi na kojima možete da vidite ljubav prema roditeljima, ljubav prema mamama i srca koja su pripremali za 8. Mart, sa ljubavlju su sve to radili. Na radovima se vide osećanja dece, uglavnom su to ljubav i radost.

Dečji kulturni centar postoji već 17 godina i za to vreme deca koja su bila u vrtićima imala su priliku da izlažu svoje radove. Prema rečima Emila Sfere, likovnog pedagoga u PU „Dečja radost“ u vrtićaima se vodi računa da mališani nauče sve likovne tehnike.

– Deca kroz likovno izražavanje najbolje pokazuju svoju ličnost. Ovo je vid predstavljanja, tako što mi dajemo deci jasnu poruku da nam puno znači njihovo stvaralaštvo, dajemo im poruku da oni treba da predstvaljaju svoje stvarlaštvo gde će mama, tate, deke, bake i svi oni koji ih vole doći da ih vide. Takođe dajemo deci poruku da stvaramo naviku da odlaze u galerije, da gledaju likovna dela, da procenjuju vizuelno umetnička dela. Sve je to za njihov rast i za polazak u školu.

Do kraja školske godine, mališani iz svih pančevačkih vrtića imaće priliku da prikažu šta su naučili od vaspitačiaca i svojih pedagoga, a sve to u okviru izložbi koje će biti organozivane u Dečjem kulturnom centru ove obrazovne ustanove.

(Pančevac/Rtvpancevo)

PANČEVAČKI VRTIĆI OPREMLJENI NOVIM SADNICAMA: Deca učestvovala u akciji povodom Svetskog dana šume VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.