INKLUZIJA JE SVIMA VAŽNA Prošetajte i vi svoj unikatni CEGER i tako podržite vredne ruke udruženja NA POLA PUTA

13:05

28.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Kreativna radionica na kojoj su naši sugrađani imali priliku da se oprobaju u ukrašavanju cegera, ali i u nekim dobrim delima, održana je uz finansijsku podršku Lokalne fondacije Pančevo. Radionicu je organizovala Grupa za samozastupanje koja deluje u okviru udruženja „Na pola puta”, a čine je mladi sa intelektualnim teškoćama.

– Radionice za ukrašavanje cegera su deo projekta „Inkluzija je svima važna”. Projekat traje već šest meseci i svakog meseca smo na radionicama imali priliku da se družimo s različitim grupama ljudi. Ovo je šesta radionica namenjena poslovnom sektoru, a pre toga su nam dolazili predstavnici institucija, mladih, nevladinih udruženja, deca… Svi oni su ukrašavali cegere, a potom su ih kroz donaciju otkupljivali od nas ili su nam ih ostavljali na korišćenje.

Kroz prisustvo na radionici koju vode osobe sa intelektualnim teškoćama naši gosti su mogli da steknu uvid u njihove sposobnosti, veštine i doprinos zajednici, a ovo
je bila prilika i da se kroz saradnju podsetimo koliko je važno da svako od nas radi na stvaranju društva u kome su svi njegovi članovi jednaki – rekla je Magdalena Sabo, asistentkinja na ovom projektu.

Ona je vodila radionicu zajedno s koleginicom Eleonorom Oravec i sa zastupnicama Grupe za samozastupanje, koje su za to dobijale i džeparac. To su bile Zorica Latinović, Jelena Stamenković Lela i Anđelka Sajevac. Korisnici udruženja „Na pola puta” nastaviće da šiju cegere i nakon ovog projekta, a svako ko želi da podrži rad ove organizacije, može im se javiti i naručiti te unikatne radove. Neki to već uveliko čine.

– Između ostalog, predstavnici Narodnog muzeja su na društvenim mrežama videli naše cegere i imali smo narudžbine od njih, kao i od drugih udruženja koja su prepoznala naš rad. Uvek se radujemo kada naše korisnike neko angažuje za takav posao. Mi nismo radionica i ne šijemo na veliko, ali možemo da sašijemo određenu količinu cegera, uz razumevanje da naši korisnici rade malo sporije i da će im trebati malo više vremena, ali s druge strane oni ulažu sav svoj trud i veoma im znači da budu radno angažovani na ovaj način – rekla je Magdalena Sabo.

Ukoliko i vi želite da naručite cegere, javite se udruženju „Na pola
puta” putem telefona 013/341-726 i 060/06-89-659 ili imejla contact@napolaputa.org

(Pančevac/D. Kožan)

NISTE ZAKASNILI ZA POMOĆ DRŽAVE: Prijave za popust na struju i gas primaju se cele godine! Evo koji su uslovi

PITALI SMO PANČEVCE KAKO FUNKCIONIŠU LINIJE DO NASELJENIH MESTA: Evo čime su zadovoljni, ali i ko traži produženje linija i pomeranje nekih satnica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.