DOM ZDRAVLJA SPROVODI PROJEKAT „ZDRAVA ŠKOLA“: Deca će kroz kviz učiti o zdravim navikama i stilu života VIDEO

15:48

28.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

Za učenike četvrtog razreda osnovnih škola u Pančevu Patronažna služba Doma zdravlja sprovodi projekat „Zdrava škola“. Ovaj projekat se sprovodi već set godina i ima za cilj da deca još u ranom detenjstvu steknu navike o zdravim stilovima života.

Projekat „Zdrava škola“ Doma zdravlja su osmislile patronažne sestare i projekat je spontano krenuo pre šest godina, tokom korone nisu organizovana predavanja i takmičenja a sada su se stekli uslovi na opštu radost dece i patronažnih sestara čija je ideja bila da kroz igru deca usvoje navike o zdravim stilovima života.

Ponosna sam jer smo jedine u Srbiji i projekat koji sprovodimo je zaštićen. Deca uzrasta od 10 godina imaju priliku da učestvuju u projektu Zdrava škola. Patronažne sestre kao deo zdravstvenog vaspitanja i kako bi deci približili i upamtili, i kako bi im bilo zanimljivo mi smo osmislili kviz. Izabrali smo četvrte razrede zato što su oni nekako na prekretnici i tu već kreće pubertet a mi obrađujemo teme zdrave stilove, života, higijena pranje ruku koje mnogi ne znaju da obavljaju pravilno.

U ranom detinjstvu deca kako usvajaju obrazac ponašanja tako je važno da se kod dece promovišu zdravi stilovi života. Svako dete je dobilo brošuricu koju treba da nauči jer su to pitanja koja će se naći u kvizu. Posle završenih predavanja sredinom maja planirano je takmičenje u vidu kviza a učenici će kroz jednostavne igre pokazati šta su naučili o zdravlju, zdravim navikama, higijeni i značaju fizičke aktivnosti.

Predavanja zajedno sa kvizom su veoma interesantna za mališane a najavljene su i vredne nagrade.

(Pančevac/Rtvpancevo)

ODVAJANJE KUĆNOG OTPADA U PANČEVU: Eko ambasodori predstavili značaj i ciljeve projekta koji će naš grad učiniti čistijim i lešim

ŽELEZNIČAR SMENIO TRENERA: Ceh za loše rezultate platio Sivić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.