MILOŠ VUČEVIĆ SE SASTAO SA MINISTARKOM SPOLJNIH POSLOVA GABONA: Razgovor o razvijanju saradnje dve prijateljske zemlje FOTO

14:19

18.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa delegiranom ministarkom za spoljne poslove Republike Gabon Jolandom Nijonde, koja sa delegacijom boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

Ministar Vučević, tom prilikom, razgovarao je o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Gabona. On je podsetio i da se ove godine navršava pola veka od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države, te da naša strana želi da razvija odnose i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministar Vučević je, takođe, istakao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja.

Tokom današnjeg susreta, ministar Vučević je izrazio zahvalnost gabonskoj strani na povlačenju priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Ministarka Nijonde se saglasila da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa i da je kao prvi korak u tom pravcu potrebno potpisati Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Tokom razgovora, definisane su i težišne oblasti saradnje koje bi se, nakon potpisivanja sporazuma, razvijale u obostranom interesu.

(Pančevac/Telegraf)

U ČURUGU SAHRANA MAJKE PATRIJARHA PORFIRIJA: Liturgiji prisustvovali Aleksandar Vučić i Milorad Dodik FOTO

ALEKSANDAR VUČIĆ SUTRA SA ŠEFOM ŠVEDSKE DIPLOMATIJE: Sastanak sa Bilstremom u zgradi Predsedništva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.