SVAKI KILOMETAR PUTA VAŽAN JE ZA SVE NAS Ministar Mali povodom otvaranja Moravskog koridora: Svako obećanje koje smo dali, ispunili smo u dinar i dan!

10:23

01.05.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink TV

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je sinoć u emisiji Hit tvit, gde je istakao da  je Moravički koridor nešto što je od velikog značaja za budućnost naše zemlje.

Ministar Mali rekao je da je svaki novi kilometar puta važan za život svih u zemlji. Kako je dodao, ovaj digitalni put, ne samo da je poseban sam po sebi, već je u pitanju put, veći od ostalih puteva u Srbiji.

– Preko pola miliona ljudi živi oko tog auto-puta. Taj put gura privredu napred, ceo deo Srbije postaje atraktivniji. Dolaze fabrike, i to je model ekonomske politike. Znate li koliko se auto-puteva izgradilo do 2012. Oko pet stotina i nešto kilometara… A danas, mi smo izgradili preko četiri stotine kilometara. I ništa tu nije slučajno. Ceo konvept ekonomske politike zasniva se na rastu, penzija, plata, ekonomije… Zato se borimo za svaku investiciju. Mi od nijedne investicije, puta, kilometara, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, škola, bolnica, mi uprkos krizi nismo odustali – rekao je Mali.

Svako obećanje koje smo dali, ispunili smo u dinar i u dan, napomenuo je ministar finansija.

printscreen/Pink TV

– Nama je osnovni motiv taj, da ko da najbolju ponudu, taj i radi. nama su Kinezi dosta radili, pa su hteli Amerikanci, i mi smo rekli da će najbolja ponuda pobediti. Srbija je postala atraktovna za investicije, imamo fabrike, nova radna mesta. Investitori žele da dođu ovde… metro rade Kinezi i Francuzi… Aerodrom je prelep, tri puta smo povećali kapacitet. Ne želi8mo da zavisimo ni od koga, ali ćemo da vidimo ko šta nudi i da imamo dobre odnose – napomenuo je Mali.

Govoreći o putu prema Požegi, Mali ističe da je normalno da se dešavaju kašnjenja.

– Imali smo situaciju sa eksproprijacijom. Očekujem da će, ako ne do kraja ove, početkom naredne godine, to biti završeno – naveo je.

– 50 godina se čeka na izgradnju železnice, i sada je problem ako sam ja slikao Vučića. Pa meni je zadovoljstvo da ga slikam – rekao je Mali.

Prokop će biti završen, i to mi je bitno da kažem, rekao je ministar.

 

(Pančevac/Pink.rs)

SINIŠA MALI SE SASTAO SA INVESTITORIMA IZ AMERIKE I EVROPE: Sve je veća zainteresovanost za ulaganje u Srbiju FOTO

SINIŠA MALI JE NEPRIKLADNO ODEVEN PA JE MORAO DA BEŽI IZ SVAKOG KADRA Predsednik obišao železničku stanicu Prokop! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.