UČENICI ZMAJEVE ŠKOLE POBEDNICI KVIZA ZDRAVA ŠKOLA: Jelena, Aleksandar i Mihailo su pobednički tim VIDEO

08:54

26.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo Rtv

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ održano je finale takmičenja Zdrava škola u kome su najviše znanja pokazali četvrtaci iz Zmaj Jovine škole. U finalu su se takmičili i učenici škole „Sveti Sava“ i „Miroslav Antić“. Organizator kviza je patronažna služba Doma zdravlja Pančevo.

Jelena, Aleksandar i Mihailo činili su tim osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ koji je ove godine pokazali najviše znanja i zasluženo pobedili u kvizu Zdrava škola. Poklone i diplome uručila im je Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

„Najteže su mi bile pitalice jer mora brzo da se da odgovor, a ja nisam taj tip. Nije mi bilo teško da učim o zdravlju“, rekao je učenik OŠ Jovan Jovanović Zmaj Aleksandar Glišić.

„Nisam očekivao da ćemo pobediti jer u početku nismo imali mnogo bodova, nisam verovao da ćemo uspeti da prestignemo druge škole. Uspeli smo u poslednjoj igri da skupimo dovoljno bodova. I zato sam ja mnogo srećan, nadam se da će biti prilike da ponovo učestvujem u sličnoj igri“, navodi učenik OŠ Jovan Jovanović Zmaj Mihailo Urkom.

„Najteže su mi bile puzle, zato što ih ne volim. Kada imamo igre sa tajmerom unervozim se, sve ostalo mi je bilo ok. Najlakša mi je bila prva igra gde smo odgovarali na pitanja“, istakla je učenica OŠ Jovan Jovanović Zmaj Elena Sora.

Dom zdravlja Pančevo je jedina zdravstvena ustanova u Srbiji koja ima projekat ovog tipa, u kome učenici četvrtog razreda kroz edukaciju a kasnije i takmičenje dobijaju osnovna znanja o zdravlju, zdravim načinima života i čuvanju zdravlja.

„To je projekat koji finansira GU a Dom zdravlja učestvuje sa svojom polivaletnom službom, ovo je 12 godina kako uspevamo da organizujemo ovo takmičenje. Hoću da kažem da su sva deca dobra, da su svi sjajni, postoji veliko interesovanje i veliko znanje. Cilj patronaže je upravo to, edukacija kroz škole, koja se nastavlja posle perioda kada su deca bila u vrtićima, a nastavlja se i dalje, kroz Dom zdravlja i edukatore“, kaže direktorka Doma zdravlja Pančevo Dr Zorica Sokić.

Kviz Zdrava škola održava se od 2012. godine, a pokrenule su ga patronažne sestre Doma zdravlja Pančevo. Ove godine su u u kvizu učestvovali četvrtaci iz gotovo svih pančevačkih osnovnih škola. Cilj održavanja kviza je da se deci na jednostavan način približi zdravstveno vaspitanje.

„Svi su bili odlični, nijanse su presudile, tako da su otišli srećni i zadovoljni. Ovo je nešto što se pamti, što ostaje u dečjim glavicama, jer često u žiriju imamo i maturente iz Gimnazije, koji su nekada učestvovali u kvizu. I to je naš najveći uspeh“, kaže glavna patronažna sestra Jelena Mitić.

Drugo mesto u kvizu osvojili su učenici Osnovne škole „Sveti Sava“, dok su treća bila deca iz škole Miroslav Antić. Za sve su bili obezbeđeni pokloni.

(Pančevac/Pancevoinfo)

FOTO PRIČA IZ BEOGRADA: Pogledajte kakav su haos juče izazvale padavine u našem glavnom gradu! FOTO i VIDEO

DANAS SLAVIMO SVETU MUČENICU GLIKERIJU: Ne treba jesti meso, a ovo su običaji koje treba ispoštovati! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.