NIS DOBITNIK NAGRADE ZA NAJBOLJU DRUŠTVENO ODGOVORNU KAMPANJU: Za osam porodilišta obezbeđena neophodna medicinska oprema

13:26

29.05.2023

Podeli vest:

NIS

Naftna industrija Srbije je dobitnik nagrade za najbolju društveno odgovornu kampanju koju sedmu godinu zaredom dodeljuje magazin „Diplomacy & Commerce”. NIS-u je priznanje dodeljeno nedavno na svečanosti u Narodnom muzeju u Beogradu za kampanju „Da se nove nade rode”, koju je ova kompanija sprovela tokom 2022. godine. U ime kompanije nagradu je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora, koji je u pozdravnom govoru istakao da je NIS kampanjom „Da se nove nade rode” pokazao da naftni gigant sledi nacionalne prioritete i da podržava zajednicu u oblastima koje su najznačajnije za njen dalji razvoj i napredak.
– Naš slogan je „Budućnost na delu”, a te budućnosti nema bez dece. Nadamo se da smo našom kampanjom doprineli povećanju vidljivosti ove teme od značaja za društvo u celini i našom podrškom doprineli da nam se što više novih nada rodi – rekao je tom prilikom Smirnov.
Kompanija NIS je nagrađenu kampanju „Da se nove nade rode” sprovela u skladu s nacionalnim prioritetom – povećanjem nataliteta, a s ciljem unapređenja uslova za rad zdravstvenih ustanova u oblasti reproduktivnog zdravlja i pružanja podrške parovima u procesu vantelesne oplodnje. Tokom kampanje „Da se nove nade rode” NIS je ukupno podržao četrdeset zdravstvenih ustanova u više od trideset gradova i opština u našoj zemlji.
Ova akcija je inicirana prošlogodišnjim ciklusom programa „Zajednici zajedno” koji kompanija sprovodi već petnaest godina zaredom u saradnji s partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije. Sredstva u iznosu od 118,5 miliona dinara u okviru programa „Zajednici zajedno” usmerena su na nabavku specijalizovane medicinske opreme i opremanje zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem s ciljem blagovremene dijagnostike i lečenja, kao i na sufinansiranje troškova parovima u procesu vantelesne oplodnje.
Kroz kampanju „Da se nove nade rode” kompanija je pružila podršku i porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme. Za kraj kampanje NIS je darovao i 225 vrednih poklon-paketa, kako bi poželeo dobrodošlicu za po petnaest prvorođenih beba u 2023. godini u petnaest porodilišta u Srbiji.
Nagrade „Diplomacy & Commerce” uručuju se pojedincima, kompanijama i organizacijama koji se ističu u humanitarnom radu, društveno odgovornom, održivom poslovanju i ekološkim projektima, digitalizaciji i biznis inovacijama, razvoju umetnosti i kulture, kao i unapređenju bilateralne saradnje, privrednog ambijenta, uslova poslovanja i društva u celini. Nagrade su ove godine uručene u dvadeset kategorija, a povodom sedmog rođendana ovog magazina. Članovi žirija bili su istaknuti predstavnici poslovnog, kulturnog i javnog života u Srbiji, s predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom na čelu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.