PANČEVCI USPEŠNI U NOVOM SADU Atletičari Dinama osvojili četiri medalje na krosu Srbije! Dve u pojedinačnom i dve u ekipnom plasmanu!

14:33

31.05.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

 Kros Srbije u svim kategorijama održan je u Novom Sadu na terenima atletskog i fudbalskog kluba Borac Klisa. AK Dinamo Pančevo imao je sjajan nastup. Osvojene su četiri medalje, dve u pojedinačnom i dve u ekipnom plasmanu.

– Ksenija Mrkela je pobedila u trci mlađih pionirki na 1000m. Nije bila potpuno spremna za trku ali je pokazala da je dete sa velikim srcem. Zaokružila je ovu sezonu sa pet trka – najjačih u Srbiji i svim pobedama. Ksenija je osvojila sve što se može osvojiti i ide na zasluženi odmor, kaže trener Cvetkoski.

Sanja Marić je u trci na 4000m za mlađe juniorke osvojila srebrnu medalju.

– Sanja je od početka krenula hrabro. Ona je do kraja istrčala jednu od najboljih trka u poslednje vreme. Ovom trkom Sanja Marić je obezbedila mesto u reprezentaciji Srbije za kros Balkana. Sigurni smo da će Sanja tamo dostojno reprezentovati Grad Pančevo, AK Dinamo Pančevo i Republiku Srbiju, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

U konkurenciji mlađih juniorki u ekipnom plasmanu osvojena je zlatna medalja. Sastav ekipe: Sanja Marić, Dunja Atanacković i Tijana Nikolić.

Četvrtu medalju a drugu u ekipnom plasmanu osvojili su stariji juniori. Sastav ekipe: Strahinja Stevšić, Andreja Božanić, Luka Gligorić i Bogdan Jelača.

Odličan nastup u pojedinačnoj konkurenciji imali su i Dunja Atanacković na 4000m i Strahinja Stevšić koji su osvojili peto mesto.

– Ozbiljno smo se spremali za ovaj kros i sa ponosom mogu zaključiti da sam kao trener izuzetno zadovoljan nastupom atletičara AK Dinamo Pančevo. Svi atletičari dali su svoj maksimum i ja sam ponosan na njih, zaključio je u svom izveštaju trener Ljupčo Cvetkoski.

 

(Pančevac)

KSENIJA MRKELA BRONZANA U TRCI NA 300 METARA! Atletičarka Dinama iz Pančeva se takmičila sa dve godine starijom konkurencijom!

USPEŠAN VIKEND ZA ATLETIČARE DINAMA IZ PANČEVA: Ksenija Mrkela, Sanja Marić i Strahinja Stevšić osvojili zlatnu medalju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.