EKIPA KIM RADIJA SVE SNIMILA Evo dokaza da uhapšeni Srbi Petrović i Obrenović na mitingu nisu učestvovali u neredima FOTO I VIDEO

12:40

02.06.2023

Podeli vest:

Radio KiM

Video i foto materijal koji je ekipa KIM radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović „nestali“ iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga jer su prethodno privedeni, javlja Radio KiM.

Naknadnim uvidom u snimljeni materijal, ustanovljeno je da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva „Kosovo je Srce Srbije“. Tada se kordon KFOR-a na trenutak „otvara“ i u njemu Radoš Petrović nestaje.

– Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon KFOR-a pre početka nereda – rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) „nestaju“ iza kordona KFOR-a.
– To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestvovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas – kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Radio KiM

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije, kako se saznaje, pušten.

 

(Pančevac/Radio KiM)

OGLASIO SE ADVOKAT DUŠANA OBRENOVIĆA: On se ne nalazi u komi! Molim ljude da ne objavljuju netačne informacije

NAJNOVIJE INFORMACIJE SA KiM: Dvoje Srba ranjeno u napadu Kfora i kosovske policije, jedan teže VIDEO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.