EPILOG SKANDALA U GAK NARODNI FRONT: Suspendovana medicinska sestra koja je snimala porođaj za Tik-Tok

17:14

07.06.2023

Podeli vest:

Pixabay

Kao grom iz vedra neba Srbiju je u aprilu šokirao incident u GAK „Narodni front“ kada je jedna instrumentarka na Tik Toku snimala porođaj pacijentkinje i to sve prenosila uživo.

Sada se o ovom slučaju oglasio i zaštitnik građana koji je utvrdio da je u postupku pokrenutom posle saznanja iz medija da je instrumentarka iz GAK „Narodni front“ koja je na društvenoj mreži Tik Tok uživo prenosila porođaj pacijentkinje, suspendovana sa rada, i da joj je uručeno upozorenje pred otkaz i podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Zaštitnik građana je 27. aprila 2023. godine po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih objava da je medicinska sestra iz GAK „Narodni front“ na Tik Toku uživo prenosila porođaj, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada GAK „Narodni front“ i Odeljenja za zdravstvenu inspekciju Ministarstva zdravlja.

U izjašnjenju Zaštitniku građana, GAK „Narodni front“ navodi da je 28. aprila 2023. godine v. d. direktora klinike doneo rešenje o udaljenju instrumentarke sa rada, a uručeno joj je i upozorenje pred otkaz ugovora o radu.

Ministarstvo zdravlja navelo je u izjašnjenju Zaštitniku građana da je 28. aprila 2023. godine izvršen vanredni inspekcijski nadzor, nakon kojeg je 15. maja 2023. godine Prekršajnom sudu u Beogradu podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv instrumentarke zaposlene u GAK „Narodni front“ zbog povrede prava na privatnost i poverljivost na osnovu Zakona o pravima pacijenata.

GUGL UPOZORIO KORISNIKE: Hitno ažurirajte pretraživač Chrome!

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.