NA PRELAZIMA MERDARE I JARINJE ONEMOGUĆEN PRELAZAK KAMIONA SA SRPSKOM ROBOM Automobilima prolaz dozvoljen, kontrola saobraćaja pojačana

11:21

15.06.2023

Podeli vest:

PrintScreen-Kosovo Online

Na administrativnom prelazu Jarinje na ulasku na Kosovo stoji 50 kamiona sa robom iz Srbije, nakon što je kosovska vlada juče zabranila je ulazak kamionima sa tablicama Srbije na Kosovo i ulazak srpske robe.

Reporter Kosovo onlajna sa Jarinja javlja da se putnički saobraćaj odvija normalno, uz pojačanu kontrolu vozila i putnika.

Od juče od 16 časova međutim nije dozvoljen ulazak teretnih vozila koja imaju srpske registarske oznake.

Kosovske vlasti su tu meru doneke juče nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca od strane srpske policije, na teritoriji opštine Raška.

Kako je rečeno, mere su donete iz bezbednosnih razloga i do nove procene biće pojačana kontrola vozila na administrativnim prelazima.

Nakon hapšenja trojice pripadnika kosovske policije, kosovska vlada donela je odluku o zabrani ulaska srpske robe na Kosovo. Reporterka Euronews Srbija od jutros se nalazi na prelazu Merdare i ona navodi da je onemogućen prelazak kamiona sa srpskom robom, kao i praznih, ali koji imaju tablice koje izdaje MUP Republike Srbije. Putničkim automobilima prolaz je dozvoljen.

U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost Kosova i kako je rekao ministar, očekuju se možda nove mere, a možda i ublažavanje postojećih, što će zavisiti, kako je rekao, od bezbednosne procene.

Kada je reč o putničkim vozilima, reporterka Euronews Srbija navodi da nijednog momenta nije bio zabranjeno da na Kosovo uđu putnički automobili sa srpskim tablicama i da policajci na administrativnom prelazi nisu dobili nikakavu odluku o takvoj zabrani.

Podsetimo, pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su u sredu, na teritoriji centralne Srbije trojicu naoružanih pripadnika kosovske policije. Oni su uhapšeni na teritoriji opštine Raška, saopštio je direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i naglasio da srpska policija nije prešla administrativnu liniju.
Iz Prištine dolaze optužbe za otmicu trojice specijalaca. Portparol KP Baki Keljani tvrdi da su pripadnici kosovske pogranične jedinice navodno „kidnapovani“ u Leposaviću.

(Pančevac/Euronews/Kosovoonline)

MUP POVODOM TRAGEDIJE NA BANOVOM BRDU: Nađen mrtav policajac i njegov sin (9) i oproštajno pismo

VANREDNA KONFERENCIJA MUP-a: Kurtijevi teroristi bili u punoj ratnoj opremi

VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Kurti želi rat, njegovi „specijalci“ su uhapšeni na 1,8 km od administrativne linije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.