NASTAVLJA SE PREDSTAVLJANJE PROJEKTA ODVAJAMO Za 19. jun pripremljen bogat program za građane Pančeva! VIDEO

22:23

16.06.2023

Podeli vest:

Radovan Đerić

Građani Pančeva upoznali su se sa Projektom Odvajamo u martu mesecu, kada je ispred gradske uprave odžana prva prezentacija. Grad Pančevo preko JKP Higijene deo je Projekta odvajanja kućnog otpada „O-DVA-JA-MO” koji je pokrenulo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske Unije i Kraljevine Švedske. Za ponedeljak planiran je bogat program u okviru predstvaljanja projekta Odvajamo.

Učestvovaće naše osnovne škole, srednje, PU Dečja radost, Muzička škola, Hor Vokal kids. Imaćemo edukativan program da naši najmlađi sugrađani pokažu starijim sugrađanima kako znaju sve o reciklaži, o odvajanju otpada. Oni imaju I radove koje pravo od materijala koji se koristi u reciklaži. Imali smo I frizure učenika Tehničke škole koje su bile bazirane na ambalažnom otpadu. Nadam se da će biti lepo vreme kako bi oni sve to mogli da izlože I da se vidi šta je uradila Brankova škola, Zmaj Jovina, Tehnička škola koja ima I dva smera koji se bave zaštitiom životne sredine.

Iz Higijene pozivaju sugrađane da se pridurže ovom događaju. Mogu da ponesu nešto o reciklabilnog otpada I ubace u posede koje su za to namenjene.

Pozivam sve naše sugrađane koji mogu da dođu oko 12 časova u dvorište Doma omladine , da ponesu neku flašu, limenku, papir I da na taj način pokažemo Ministarstvu životne sredine I EU koja je donirala novac za projekat kako je Pančevo uvek bilo među prvim gradovima u Srbiji I da smo veoma uspešni I u ovom projektu

U okviru Projekta Odvajamo građanima Pančeva se dele kante za otpad koji završava u Reciklažnom centru dok je počela i podela kontejnera za istu namenu stanovnicima u zgradama. Svi zanteresovani za plave kante treba da se odu do Reciklažnom centra u Vlasinskoj ulici. Predstavnici stambenih zajednica potpisuju ugovor sa Higijenom i preuzimaju plavi kontejner.

 

(Pančevac/RTV Pančevo)

JKP HIGIJENA: Počelo postavljanje plavih kontejnera za ambalažni otpad u Pančevu

ODVAJANJE KUĆNOG OTPADA: Početak primene projekta „O-DVA-JA-MO” u Pančevu obeležen bogatim programom. Pogledajte kako je bilo FOTO i VIDEO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.