SAMO NA PRVI POGLED DELUJU OSVEŽAVAJUĆE, A TREBA IH IZBEGAVATI LETI: Evo uz koja pića ćete DEHIDRIRATI na vrućini

12:56

20.06.2023

Podeli vest:

Pixabay

Lekari smatraju da bi određena pića trebalo izbegavati leti.Temperatura koja prelazi 35 podeok na Celzijusovoj skali može biti neizdržljiva. Telo pokušava da se rashladi znojenjem, na taj način gubeći vodu.Neophodno je unositi minimum 2 litra tečnosti kako bi se nadoknadila izgubljena vlažnost, ali ne bilo koje.

Poželjno je da smanjite unos kafe. Ukoliko pijete više od 1-2 šoljice ovog napitka, velika količina kofeina može negativno uticati na srce koje tokom visokih temperatura svakako pumpa krv u stresnijem režimu. Nikako ne pijte više od maksimalno 2 šoljice dnevno, jer se na taj način gubi vlažnost i dolazi do neravnoteže vode i soli u organizmu.

Gazirana pića su takođe loš izbor tokom letnjih dana. One uglavnom sadrže veće količine šećera i natrijuma.

Većina greši kad posegne za pićima punim aditiva, veštačkih zaslađivača i drugih sastojaka koji mogu povećati rizik za mnoge bolesti poput dijabetesa, srčanih oboljenja, prekomerne telesne težine itd.

Tako da energetska pića, kao i alkoholna, spadaju u grupu koju bi trebalo izbegavati po vrućinama jer imaju suprotan efekat.

Voda, kao i ceđeni sokovi mnogo su bolji izbor od napitaka punih aditiva i veštačkih zaslaćivača, piše Magazin Novosti.

DECA OTVORILA SEZONU KUPANJA NA BAZENU NA STRELIŠTU: Voda je topla, ali umesto pet dana dolazićemo tri! Tata kaže da je cena ulaznice previsoka

DECA OTVORILA SEZONU KUPANJA NA BAZENU NA STRELIŠTU: Voda je topla, ali umesto pet dana dolazićemo tri! Tata kaže da je cena ulaznice previsoka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.