ĐACI PAŽNJA: Ovako možete besplatno da overite dokumenta za upis u srednje škole i na fakultete!

18:33

20.06.2023

Podeli vest:

pixabay

Javni beležnici pozvali su građane da blagovremeno overe dokumenta potrebna za upis u srednje škole i prvi upis na fakultete, čim ih budu imali na raspolaganju, ne bi li taj posao bio završen bez prevelikih gužvi.

Overu fotokopija svedočanstava i diploma neophodnih za upis notari obavljaju besplatno u sve 224 kancelarije širom Srbije, tokom radnog vremena.

Javnobeležničke kancelarija rade ili od devet do 17 sati svakog radnog dana, ili od 7.30 do 15.30, u zavisnosti od potreba lokalne sredine. Radno vreme je istaknuto na svakoj kancelariji, a može se pronaći i na sajtu Javnobeležničke komore Srbije (beleznik.org).

Beležnici, saopštavaju iz Javnobeležničke komore, ne naplaćuju ni overu dokumenata za potrebe konkursa za prijem u ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita. Kod njih se besplatno obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Overu potpisa i prepisa ili fotokopija u Srbiji rade isključivo javni beležnici, osim u mestima gde ih još nema, a to su područja tri osnovna suda – Dimitrovgrad, Majdanpek i Sjenica. U tim mestima, overa se i dalje može obaviti u sudovima, kao i u lokalnim organima uprave.

Od 2017. godine notari su obavili više od 700.000 besplatnih overa dokumenata, čime su građanima uštedeli više od 250 miliona dinara.

 

(Pančevac/Novosti)

SUTRA POČINJE POLAGANJE MALE MATURE: Prvog dana test iz srpskog jezika, drugog matematika, trećeg test znanja predmeta po izboru

KAKO ĆE IZGLEDATI DRŽAVNA MATURA? Evo koji fakulteti uvode test sklonosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.