ADVOKAT MILJKOVIĆ POTVRDIO: Obrenoviću produžen pritvor za još dva meseca, biće uložena žalba Apelacionom sudu

11:52

29.06.2023

Podeli vest:

printscreen/Kosovo online

Sud u Prištini produžio je pritvor Dušanu Obrenoviću za još dva meseca, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Predrag Miljković. Miljković je u telefonskoj izjavi za Kosovo onlajn rekao da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

– Juče sam dobio rešenje kojim je Dušanu Obrenoviću produžen pritvor za još dva meseca. Uložiću žalbu Apelacionom sudu i nadam se da će oni pravilnije oceniti uslove za njegovu odbranu sa slobode – potvrdio je Miljković.

Obrenović uhapšen je pre izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja. Nakon njegovog hapšenja pripadnici Kfora su njega zajedno sa Radošem Petrovićem predali kosovskoj policiji.

Dušan Obrenović je tokom zadržavanja u policiji brutalno pretučen od strane kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu gde se i sada nalazi.

Obrenović i dalje ima vidljive tragove prebijanja

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević nedavno je podsetio da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović, koje je posetio u zatvorskoj jedinici, privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

– Ljudi koji apsolutno nemaju nikakve veze sa bilo čime su privedeni. Kfor ih je odveo dvadesetak minuta pre nego što su počeli neredi. Za to postoje i snimci nadzornih kamera, snimci medija. Dušan Obrenović još uvek ima vidljive tragove prebijanja. Ima ožiljke. Govorimo o stvarima koje su se konkretno u njegovom slučaju desile pre tri nedelje – rekao je Pavićević za „Novosti“ pre četiri dana.

EKIPA KIM RADIJA SVE SNIMILA Evo dokaza da uhapšeni Srbi Petrović i Obrenović na mitingu nisu učestvovali u neredima FOTO I VIDEO

(Pančevac/Kosovo online)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.