ŽELJKO GRABUNDŽIJA DOBIO KROV NAD GLAVOM POSLE 25 GODINA Dobio ključeve pa otvorio vrata stana da ga svi vidimo! Pogledajte kako izgleda! FOTO i VIDEO

14:56

03.07.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Zgrada u Ulici Dušana Petrovića Šaneta dobila je 36 novih vlasnika. Izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske dobili su nekretninu na njihovo ime posle više od 25 godina čekanja. Svečano uručenje ključeva upriličeno je danas ispred ulaza zgrade.

Vrata svog novog doma otvorio je za medije Željko Grabundžija, koji će tu živeti sa suprugom, ćerkom i sinom.

Milan Šupica

– Rodom sam iz Dvora na Uni, a više od 25 godina živim u Pančevu. Od danas ću biti korisnik jednog od ovih stanova koji su nam dodelili u fondaciji. Naš život će od danas biti mnogo lakši zbog toga što svaki čovek teži nečemu boljem i da ima nešto osnovno, a to je krov nad glavom, istakao je Grabundžija.

Milan Šupica

– Prvih godina sam živeo u Kačarevu, da bi se 2010. godine preselio u Pančevo. Ovde sam zasnovao porodicu, oženio se i dobio dvoje dece, sina i ćerku. I sada sa našim novim stanom naš život dobija novi smisao, istakao je prvi stanar nove zagrade na Strelištu.

Pančevac

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je vodeća institucija koja u Srbiji sprovodi regionalni stambeni program u okviru kojeg su danas predati ključevi stanova u Pančevu. Ovi stanovi izgrađeni su u okviru potprojekta 9 Regionalnog stambenog programa.

Pančevac

Regionalni stambeni program pokrenut je u cilju obezbeđivanja trajnih stambenih rešenja za najugroženije ljude koji su izbegli tokom sukoba na teritoriji bivše Jugodslaviji u periodu od 1991. do 1995. godine. Sprovode ga Republika Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Republika Hrvatska, a prvenstveno ga finansira Međunarodna donatorska zajednica. Glavni donator je Evropska unija, a ostali donatori su SAD, Nemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska, Luksemburg, Španija, Kipar, Češka, Mađarska, Rumunija i Slovačka.

Pančevac

Program se sprovodi uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a fondom regionalnog stambenog programa upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope.

(Pančevac/Mirko Popović)

NEKA SE SREĆA I DOBRO ZDRAVLJE USELE SA VAMA Uručeno 36 ključeva od stanova u Pančevu izbegličkim porodicama iz BiH i Hrvatske! FOTO i VIDEO

NAPUŠTENI BISER PANČEVA Specifičan i istorijski važan GORANSKI PARK bi uskoro mogao ponovo da zasija! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.