NEUROLOG Dr Ristić: Epilepsija je jedna od najčešćih neuroloških bolesti! Danas protiv epilepsije postoje 32 leka! Bezgranična je mogućnost mozga da uči

08:51

11.07.2023

Podeli vest:

TV Pančevo

Ovonedeljno izdanje Lica nacije bilo je posvećeno zdravstvu. O aktuelnim temama iz te oblasti, a pre svega o epilepsiji, sa autorom emisije Markom Milutinovićem razgovarao je za TV Pančevo naš poznati stručnjak – specijalista neurolog Dr Aleksandar Ristić.

Mozak je organ koji najmanje poznajemo, rekao je gostujući u Licu nacije Dr Aleksandar Ristić koji je jedan od najvećih stručnjaka u našoj zemlji koji se bave epilespijom.

Ovaj čuveni neurolog podsetio da je jedan od najpoznatijih svetskih knjizevnika – Dostojevski imao težak oblik epilepsije. Beograd je nedavno, kaže Ristić, okupio brojne svetske stručnjake iz oblasti epilepsije. On kaže da je genetetska epilepsija veoma retka, kao i da osim ljudi, i psi imaju epilepsiju. Ipak,  Ristić navodi da je prva pomoć prilikom epi-napada veoma značajna.

Doktor Ristić objašnjava da danas protiv epilepsije postoje 32 leka. Govoreći o ubrzanom načinu života dr Ristic smatra da san prvi strada. Bezgranična je mogućnost mozga da uči, navodi dr Ristić za Lice nacije i naglasava da život moramo posvetiti tragajući za radošću i srećom.

(Pančevac/TV Pančevo)

GRADONAČELNIK STEVANOVIĆ: Grad Pančevo ima punu podršku predsednika Srbije i Vlade Srbije

DANI VAJFERTA OD 14. DO 16. JULA U PANČEVU: Ovo je detaljan program manifestacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.