VESLAČI TAMIŠA SE PLASIRALI NA SVETSKO PRVENSTVO: Miloš Boškov odlazi u Plovdiv, Marko Jančikin u Pariz

12:31

11.07.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram

Nakon što je pančevački VK „Tamiš“ ostvario izuzetne rezultate na Internacionalnoj regati „Vojvodina Open“ održanoj na Paliću, iz kluba stiže još lepih vesti.

Kako „Pančevac“ saznaje, veslači iz Pančeva Miloš Boškov i Marko Jančikin obezbedili su plasman na Svetsko prvenstvo u Plovdivu i Parizu.

Prema rečima Ognjena Matijevića, trenera VK „Tamiš“, ovo je veliki uspeh kojem su se iskreno nadali.

„Miloš Boškov obezbedio je plasman na Svetsko prvenstvo za mlađe seniore koje će se održati od 19. do 23. jula u Plovdivu. Miloš će veslati četverac skul za lake veslače  a pored njega će u čamcu biti još tri veslača iz VK „Danubius 1885“ – Ivan Katić, Ratko Bundalo i Nemanja Kesić. Naš Miloš će se nalaziti na poziciji štrokera. Što se tiče Marka Jančikina, on je obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo u Parizu koje će se održati od 2. do 7. avgusta. Marko će se takmičiti u disciplini dubl skul za juniore i veslaće zajedno sa Milošem Lavircem iz VK „Begej“ sa kojim je prošle godine u osmercu osvojio srebrnu medalju na Balkanskom šampionatu u Višegradu“, otkrio je Matijević.

Da podsetimo, jedan od predstavnika pančevačkog VK „Tamiš“ na predstojećem Svetskom prvenstvu u Parizu je Marko Jančikin koji je nedavno dobio stipendiju koja se dodeljuje najtalentovanijim sportistima u Vojvodini.

 

(Pančevac)

 

NEMA ODMORA ZA NOVAKA: Samo što je završio dvodnevni meč, Đoković saznao kada će opet na Centralni teren! Đoković i Rubljov danas oko 16.30

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.