VUČIĆ PRVI PUT O AMERIČKIM SANKCIJAMA VULINU: Nisam primetio da je kokain pronađen u njegovom kabinetu nego u Beloj kući

11:01

12.07.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je prvi put u uvođenju sankciji Aleksandru Vulinu od strane SAD i rekao da to nije učinjeno zbog nekakvog kriminala, već Vulinovog odnosa prema Ruskoj federaciji. Pored toga, dodao je da će sutra detaljno govoriti o poziciji Vulina.

Na pitanje novinara N1 televizije da li Aleksandar Vulin može da ostane na čelu BIA i da li bi državni organi Srbije trebalo da istraže navode Ministarstva finansija SAD vezanu za povezanost Vulina sa kriminalom, Vučić je odgovorio da su sankcije direktoru BIA uvedene zbog njegovog odnosa prema Rusiji.

Pored toga upitan je i kampanji „Ja sam bot“, koju je podržao.

„Stao sam iza kampanje jer vređaju ljude samo zato što drugačije misle, zbog vas koji mislite da imate da pravo da uništavate tuđe živote. Imate po pet naloga, a onda vam smeta kada vam neko odgovara na takav način. Mislim da je štetno da se odgovara na takav način… Koga briga za sve te laži, a neću da pričam na dnevnom nivou kada je reč o uvredama. Kažete sa druge strane su plaćenici, pa super, ja sam taj koji  vas se ne plaši. Srbija koja radi i gradi je mnogo vrednija od Srbije katančenja, Srbije propadanja. Hoćete da me naterate da mislim kao vi… Našli neku ženu koja kaže da je bila plaćena za to. Tako je i sa Vulinom, ali sutra ću detaljno govoriti o tome. Ali, koliko vidim kokain nije pronađen kod Vulina u kabinetu, već u Beloj kući. Smatram da je strašno važno da se sprovede istraga jer je to opšti član koji koriste da nešto napišu. Zaboravili ste da pomenete Rusiju. Protiv Vulina nisu uvedene sankcije zbog kriminala, već njegovog odnosa prema Ruskoj federaciji. Ali, o njegovoj poziciji ću detaljno govoriti sutra“, naveo je Vučić.

Podsetimo, direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin stavljen je pod sankcije SAD.

Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija SAD (OFAC) uvela je sankcije direktoru BIA i bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu. On je osumnjičen za koruptivne poslove, prvenstveno u širenju ruskog malignog uticaja u Srbiji.

Kako se navodi u izveštaju, Vulin je umešan u međunarodni organizovani kriminal, trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije.

Njegove postupci su, kako se navodi, unapredili korupciju u državnim institucijama u Srbiji, a pod tim se misli na zloupotrebu položaja za lične interese, a to podrazumeva i uključenost u trgovinu narkoticima.

 

(Pančevac)

INCIDENT NA BAZENU U ČAČKU: Potukle se dve žene, sevale pesnice i čupale se za kosu

ČAJANKA U MUZEJU U STARČEVU: Posetioci će moći da uživaju u čitanju poezije, razumenjuju ideje i druže se

DANAS JE PETROVDAN: Postoje mnogobrojni običaji povodom ovog praznika, a evo šta bi trebalo da urade majke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.