PRIČE MESECA I KIŠE Pančevac organizovao svoju prvu internacionalnu izložbu u Japanu! Uroš Ogrizović očarao zemlju izlazećeg sunca! FOTO

11:20

15.07.2023

Podeli vest:

Pančevac

Uroš Ogrizović završio je pančevačku gimnazju „Uroš Predić”, a nakon toga i fakultet Primenjenih umetnisti – smer keramika. Pre godinu i po dana otišao je u Japan na usavršavanje i proteklog vikenda uspeo je da organizuje i svoju prvu samostalnu internacionalnu izložbu, u galeriji „Kura Monzen“ u Kjotu.

Ovo je izuzetno veliki uspeh, jer stranci teško mogu ovako nešto napraviti u zemlji izlazećeg sunca.

Pančevac

Izložba Pančevca Uroša Ogrizovića u Kjotu nosi naziv „Priče meseca i kiše“. Na njoj je počeo da radi pre dve godine, u Srbiji, ali tek kad je došao u Japan skice su dobile keramičku verziju. Za njega, umetnost je duhovno utočište.

-Iz tog razloga se ova izložba zove „Priče meseca i kiše“ zbog tog osećaja usamljenosti i napuštenosti, u kom ipak možemo da pronađemo lepotu i oazu mira- kaže Ogrizović.

U svom radu umetnik uvek polazi od sopstvenog iskustva i emocija, koje pretvara u fizički svet. Ne teži tehničkoj savršenosti, jer ni ljudi nisu savršeni.

Pančevac

– Moji radovi su puni pukotina i ožiljaka, kao što mislim da je i svaki čovek na ovoj planeti. Na taj način ja pokušavam da svoje radove približim javnosti- napomenuo je Ogrizović.

Uroš je do sada imao pet samostalnih izložbi, a ovo mu je prva internacionalna. Vlasnik galerije Robert Mangold kaže da je zadovoljan Uroševim stvaralaštvom i da je njegova izložba bila veoma posećena:

-Bio sam zaintrigiran njegovim pristupom, koji je bio drugačiji od očekivanog, od studenta prve godine. Pratio sam njegov razvoj kroz ovih 18 meseci i bio zadovoljan time – istakao je Mangold.

(Pančevac/G.J.)

UVEK JE BOLJE KUPITI DOMAĆU LUBENICU Najbolje osveženje u vrelim danima sada po mnogo povoljnijoj ceni! FOTO

STUDENTKINJA POBEDILA VIŠE OD 40 MUŠKARACA Marija Seočanac predstavlja će Srbiju na Svetskom takmičenju u oranju u Letoniji! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.