KURTI JE KONAČNO OTVORIO SVOJE KARTE Petković: Izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK priznao da je cilj istrebljenje Srba

15:48

14.07.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković saopštio je da je Aljbin Kurti mnogo toga objasnio izjavom da je kosovska policija naslednik „Oslobodilačke vojske Kosova“, i da je zaista, „Kurtijeva policija na severu Kosova i Metohije koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer su se na meti njihovog terora proteklih nedelja našli svi – od dece do staraca“.

„Sada, čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu Kosova i Metohije, ne mogu da ostanu nemi pred ovako javnim priznanjem militantne politike Prištine. I zaista, Kurtijeva policija je na severu Kosova i Metohije koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer na meti njihovog terora proteklih nedelja našli su se svi – od dece do staraca, a ljudi se otimaju, automatskim oružjem napada se na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje“, naveo je Petković.

Kako je dodao, inostranim „sponzorima Kurtija i njegove klike“ ovom prilikom postavlja pitanje: kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran, ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na KiM?

„Poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, Kurti je konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje. Kurti, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK, de fakto se stavio na čelo partijske i ideološke paravojske, i njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je njegov san košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana. Kurti je danas svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu Kosova i Metohije za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji“, naveo je Petković.

DEJANU PANTIĆU PRODUŽEN KUĆNI PRITVOR Advokat: Uložili smo žalbu, ali ne verujem da će da promene odluku

(Pančevac/Kosovo online)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.