JEDINSTVEN MUZIČKI DOŽIVLJAJ: World music expirience pred pančevačkom publikom

09:56

25.07.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

U okviru Kulturnog leta u Pančevu, na platou ispred Narodnog muzeja, priređeno je nezaboravno putovanje svetom kroz muziku, World music expirience.

Grad Pančevo

Etno muzika (izvorna, narodna, tradicionalna, etnička, muzika sveta) — u svetu je prihvaćen anglosaksonski termin „world music”, označava muzički poližanr koji je zastupljen u svim delovima sveta i ne može se precizno definisati.

Grad Pančevo

Etno muzikom obuhvaćene su kategorije muzike od izvornih muzičkih oblika do fuzijske moderne muzike nadahnute tradicionalnom muzikom. Zahvaljujući globalizaciji, poslednjih nekoliko decenija etno muzika je u ekspanziji. Ona se odražava ne samo kroz sve brojniju publiku, nego i kroz pojavu subžanrova koji nastaju povezivanjem i prožimanjem različitih tradicija.

Grad Pančevo

Ovoj muzici, koja ne sledi „severnoameričku ili britansku pop i folk tradiciju“, muzičke industrije u Evropi i Severnoj Americi dale su termin „svetska muzika“, kao marketinška kategorija za zapadnjačku tradicionalnu muziku.

Postavu „OFFHAND“ tria, koji je priredio ovaj jedinstveni doživljaj, čine: Cale – gitara, Vukan Potežica – kontrabas, Dimitrije Mojsijević – bubanj.

KULTURNO LETO U PANČEVU: Coltraine veče u utorak na platou ispred Narodnog muzeja

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.