PANČEVCI UŽIVALI U VEČERI BILA EVANSA Milan, Vukan i Dimitrije priredili još jedan nezaboravan koncert Kulturnog leta u Pančevu! FOTO

13:18

02.08.2023

Podeli vest:

Grad Pančevo

Veče Bila Evansa bilo je upriličeno sinoć u okviru Kulturnog leta u Pančevu na platou ispred Narodnog muzeja. Nastupili su Miljan Mitrović na klaviru, Vukan Potežica na basu i Dimitrije Mojsijević na bubnjevima.

Grad Pančevo

Bilo je to još jedno prijatno veče posvećeno virtuoznom umetniku i jednom od najvećih džez pijanista Bilu Evansu i njegovoj muzici koja je dirala srca širom sveta.

Grad Pančevo

Ovo je bila prilika da se publika podseti zašto je Bill Evans ostavio neizbrisiv trag u svetu džeza.

Grad Pančevo

Bill Evans (16. avgust 1929. – 15. septembar 1980.) bio je američki džez pijanista i kompozitor. Smatra se jednim od najinovativnijih i najuticajnijih džez pijanista u istoriji. Rođen je u Nju Dzersiju, a njegova muzička karijera obuhvata više od tri decenije tokom kojih je stekao poštovanje i divljenje kolega muzičara i publike širom sveta.

Grad Pančevo

Evans je poznat po svom sofisticiranom i introspektivnom stilu sviranja klavira. Njegova muzika bila je karakteristična po snažnom osećaju za harmoniju, osvježavajućem pristupu interpretaciji standardnih džez standarda i bogatstvu emocija koje je prenosio kroz svoje kompozicije.

Grad Pančevo

Evans je takođe bio poznat po svojim radom u klasičnom triju, posebno sa kontrabasistom Scotom LaFaro i bubnjarom Pauley Motianom. Njihov trio je postavio nove standarde u kolektivnoj improvizaciji i muzičkoj interakciji.

Grad Pančevo

 

(Pančevac)

KULTURNO LETO U PANČEVU: Veče fanka ispred Narodnog muzeja

KULTURNO LETO U PANČEVU: EKV tribute bend „Krug“ oživeo sećanja na EKV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.