PANČEVAČKO KULTURNO LETO: Veče posvećeno legendarnom džez muzičaru Herbie Hancocku 15. avgusta

20:02

10.08.2023

Podeli vest:

Pančevac

Na platou ispred Narodnog muzeja Pančeva u utorak, 15. avgusta biće priređeno veče posvećeno legendarnom Herbie Hancocku, jednom od najuticajnijih i inovativnih muzičara džez sveta.

Pripremite se za nezaboravno putovanje kroz vreme i zvuk, dok ćemo se zajedno pokloniti njegovom genijalnom doprinosu muzici. Očekujte da ćemo vas provesti kroz neke od njegovih najpoznatijih kompozicija kao i manje poznate dragulje iz njegovog opusa. Biće to prilika da se podsetimo zašto je Herbie Hancock postao sinonim za kreativnost, inovaciju i duboku ljubav prema muzici.

  • Sava Dabanović – saksofon
  • Petar Pitarević – klavijaturista
  • Stefan Jocić – bas gitara
  • Ljubiša Milošević – bubnjevi

Herbie Hancock je istaknuti američki džez pijanista, kompozitor i producent koji je igrao ključnu ulogu u razvoju moderne džez muzike. Rođen je 12. aprila 1940. godine u Čikagu, Illinois. Njegova muzička karijera obuhvata više od šest decenija tokom kojih je istraživao različite žanrove, eksperimentisao sa zvukom i ostavio neizbrisiv utisak na svet džeza i muzike uopšte.

Dom omladine Pančevo

Hancock je poznat po svojoj virtuoznosti na klaviru, inovativnom pristupu kompoziciji i aranžmanima, kao i pionirskom radu sa elektronskim instrumentima. Njegov album iz 1973. godine, „Head Hunters“, smatra se jednim od najuticajnijih džez-funk albuma svih vremena i ujedno je bio prvi džez album koji je dobio platinastu sertifikaciju.

(Pančevac)

VEČE STRANE I DOMAĆE POP MUZIKE: Trio Krstić sjajnim nastupom oduševio pančevačku publiku FOTO

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.