OTVORENI PREOBRAŽENSKI DANI: Više od 20 udruženja predstavilo svoje rukotvorine OD VEZENIH KOŠULJA DO ROKENROL MAJICA FOTO

22:30

17.08.2023

Podeli vest:

Pančevac

Manifestacija „Preobraženski dani“ svečano je otvorena danas u ulici Svetog Save kod Krsta, a jedinstven program namenjen svim generacijama Pančevaca nastavio se do kasnih večernjih sati.

Pančevac

Pre ceremonije otvaranja, kraj Krsta su bili uredno postavljeni štandovi na kojima je više od 20 udruženja iz Pančeva i okoline predstavilo svoje radove i aktivnosti.

Pančevac

Vezovi na košuljama, narodne nošnje, ručno izrađen nakit, proizvodi od pustovane vune, domaći džemovi i kolači, unikatne tašne, razni likeri i organski sokovi kao i majice sa natpisima rokenrol izvođača bili su samo deo šarenolike ponude prodajne izložbe upriličene u čast „Preobraženskih dana“.

Jedna od učesnica ove prodajne izložbe, Slavica Polić iz Udruženja žena „Omoljčanke“, rekla je da je ova manifestacija iz godine u godinu sve lepša i da njeno udruženje ne propušta „Preobraženjske dane“ u Pančevu.

Pančevac

„I ove godine se naše udruženje rado odazvalo pozivu naših dragih koleginica, Udruženja žena „Pančevke“, koje svake godine uspešno organizuju ovaj bazar rukotvorina. Vreme nas je danas poslužilo, atmosfera je divna, ima mnogo posetilaca koji obilaze štandove sa rukotvorinama i interesuju se za ručne radove“, rekla je Polić.

Pančevac

Negde oko 20 sati manifestaciju je zvanično otvorio predsednik Mesne zajednice Gornji grad Branislav Gligorić koji se zahvalio na ukazanom poverenju i lepom dočeku i istakao da je ponosan što je ova gradska manifestacija postala tradicionalna, kao i da će se u narednim godinama nastaviti obeležavanje praznika Preobraženje.

Pančevac

Sveštenik Preobraženjske crkve Velimir Birmanac pozvao je građane da dođu i do Preobraženjskog hrama 18. avgusta kako bi uživali u duhovnoj muzici nekoliko horova, ali i 19. avgusta kada će biti upriličeno rezanje slavskog kolača uz prigodan kulturno-umetnički program i besedu koju će govoriti glumac Nenad Jezdić.

Pančevac

Snežana Marjanov, predsednica Udruženja žena „Pančevke – Gornji grad” zahvalila se Pančevkama i Pančevcima na tome što iz godine u godinu u sve većem broju dolaze na Preobraženske dane i prate sve programe s velikim interesovanjem, kao i brojnim sponzorima što podržavaju ovu manifestaciju.

Pančevac

Svečano otvaranje završeno je nastupom folklornih ansambala i koncertom pevača narodne muzike.

Pančevac

Manifestaciju organizuju Mesna zajednica „Gornji grad“, Udruženje žena ”Pančevke” Gornji grad u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Pančeva a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva.

(Pančevac)

VERNICI SUTRA PROSLAVLJAJU VAŽAN PRAZNIK Veruje se da će nam se oprostiti svaki greh ako uradimo OVO! VIDEO

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.