OČAS POSLA! UZ SAMO 3 KLIKA I 3 PODATKA DO 10.000 DINARA U ponoć počela prijava za pomoć države! Evo kako da se prijavite! (UPUTSTVO)

09:01

20.08.2023

Podeli vest:

Freepik, printscreen/idp.trezor.gov.rs

Prijava majki za jednokratnu pomoć države od po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina počela je noćas u ponoć, a odvija se elektronski na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs.

  • Prijava je veoma jednostavna, a podnosilac prijave, odnosno majka, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac. Kako bi prijava bila što jednostavnija, majke ne moraju da unose matične brojeve dece, da ne bi slučajno došlo do greške prilikom unosa podataka. Sistem, na osnovu matičnog broja majke, automatski vuče matične brojeve dece, iz nadležnih registara.

printscreen/idp.trezor.gov.rs

  • Prijava će biti moguća do 20. septembra 2023. godine, a ubrzo po završetku prijave će biti realizovana i isplata sa kojom će se početi od 25. septembra.
  • Od prijavljivanja su izuzeti hranitelji deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaoci novčane socijalne pomoći, što znači da će njima novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

printscreen/idp.trezor.gov.rs

  • Ova pomoć može se dobiti za svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma.To znači da su obuhvaćena i deca koja sada imaju 16 godina, a koja prošle godine nisu ispunjavala uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, jer su imala manje od 16 godina. Nastavljamo da podržavamo naše gradjane, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Prijavljenima će novac biti isplaćen do 25. septembra, a najkasnije do 1. oktobra.

printscreen/idp.trezor.gov.rs

Pravo na uplatu novčane pomoći od 10.000 dinara ima majka deteta, a izuzetno otac, staratelj ili hranitelj pod uslovima propisanim odgovarajućim zakonskim rešenjem, koje je stupilo na snagu 1. avgusta.

Samohrani očevi, osim pomenutih podataka, prilikom prijave će morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

A ukoliko imate problem i to možete da prijavite

printscreen/idp.trezor.gov.rs

Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći su izuzeti od prijavljivanja i njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

(Pančevac)

USKORO KREĆE PRIJAVA ZA 10.000 DINARA ZA DECU: Evo kako i ko sve može da se prijavi za ovu pomoć

NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA MLADE I NEZAPOSLENE: Na račune leže od 3.000€, pa sve do 50.000€, poznati svi detalji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.