FIŠIJADA U SELU KRAJ VUKOVARA: Pobedili fudbalski veterani iz Vere! Oni znaju kako zapržiti najbolji fiš

09:35

23.08.2023

Podeli vest:

srbi.hr

Fudbalski veterani iz Vere pobednici su druge po redu fišijade, odnosno takmičenja u spravljanju fiš-paprikaša u ovom selu kraj Vukovara.

U prirodnom i pomalo divljem ambijentu lovačkog doma u Veri, odmah pored atara, organizovano je takmičenje u kuvanju jedne od najpopularnijih ribljih delikatesa na području Slavonije, Baranje i Srema fiš-paprikaša. Po uzoru na okolna mesta, Lovačko društvo „Fazan“ iz Vere, odlučilo je prošle godine da ovo takmičenje dovede i u svoje selo, prenosi sajt srbi.hr.

– Ove godine je situacija bila mnogo složenija u odnosu na prošlu jer je tad bilo prvi put pa se ove godine moralo odvojiti malo više vremena, truda i rada s tim što je ove godine bilo preko 250 posetilaca, 20 takmičarskih ekipa i četiri koje su bile van konkurencije, odnosno pravile su prženu ribu. Bilo je fantastično i mislim da će iduće biti još bolje i još više ekipa. Lovci su organizatori ove manifestacije jer su mnogi naši članovi takođe i pecaroši. Krenulo je od jedne inicijative jer se u selu gotovo ništa ne dešava. Prošle godine je naišlo na veliki odziv ljudi, ove na još veći, što znači da vlada veliko interesovanje za druženjem – kaže u ime organizatora predsednik LD „Fazan“ Boško Stojanović.

Osvrnuo se Stojanović i na sve veći broj dece koja pohađaju ovakva dešavanja.

– To me posebno raduje. Ovo je posetilo najviše dece od kako se bilo šta radi kod nas u lovačkom društvu. To je malo podstakla i proletna škola u prirodi gde su se deca igrala, veselila i učila kroz dečije igre. Bilo je ovde i gostiju iz Republike Srpske, Srbije, ako i naših sunarodnika iz Mađarske – zaključuje naš razgovor Boško Stojanović koji se ovim putem zahvalio i svim takmičarima, gostima, članovima lovačkog društva, volonterima i sponzorima.

Pobednici za nagradu dobili kotlić, nogare i „tamburu“
Takmičari su dobijali 2,5 kilograma očišćenog šarana po ekipi. U konkurenciji više od 20 ekipa, najbolji fiš imali su fudbalski veterani iz Vere. Uspeli su da se nađu ispred jednog od najpoznatijih fiš-majstora istočne Hrvatske Siniše Nedeljkovića iz Vukovara i Zdravka Andrića iz Bršadina. Prvoplasirana ekipa predvođena fiš-majstorom Nenadom Stepanovićem osvojila je kotlić, nogare i takozvanu „tamburu“, drugoplasirani su za nagradu dobili kotlić i nogare, a treći kotlić.

(Pančevac/srbi.hr)

 

VERNICI SLAVE SVETOG LAVRENTIJA Smatra se zaštitnikom komičara i zato se danas treba šaliti! Ako noćas vidite zvezdu padalicu, možete tražiti ispunjenje želje!

STONOTENISER I FUDBALER MILOMIR MILORADOVIĆ: Nema tog Pančevca koji ga ne zna ili bar nije čuo za MIĆU GAJBU ili LALU EDB

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.