STIŽE JOŠ PARA! PROVERITE RAČUN MOŽDA IMATE OKO 12.000 DINARA! NIS danas isplaćuje dividendu! Evo kako do novca!

12:47

23.08.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Naftna industrija Srbije najavila je da će sutra 24. avgusta isplatiti akcionarima dividendu za 2022. godinu u bruto iznosu od 143,29 dinara po akciji, objavljeno je na Centralnom registru, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Građani koji poseduju akcije kompanije NIS dobiće dividendu od 121,8 dinara neto za svaku deonicu odnosno oko 600 dinara za pet akcija, koliko smo dobili od države pre deset godina. Oni koji imaju više akcija, a nemali broj ih je u međuvremenu kupovao, dobiće od kompanije više novca.

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu možete da imate nešto oko 11.500 dinara.

Kako do novca

Akcije NIS, podsetimo početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana, a svako od njih dobio je po pet besplatnih akcija ove naftne kompanije i bila je to pomoć države koja donosi benefite na duže staze.

1. Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

2. Novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina kompanije NIS, Aerodrom i Telekom.

Ukoliko već niste, ovaj novac možete da podignete – pritom ništa nećete izgubiti jer podizanjem novca od dividendi ne gubite ni pravo na akcije, ali ni pravo na dividendu koje će kompanije isplaćivati u narednim godinama.

 

(Pančevac/Novosti)

USKORO STIŽE NOVAC OD BESPLATNIH AKCIJA: Ako dosad niste prodali, evo koliko novca sada imate na računu

OČAS POSLA! UZ SAMO 3 KLIKA I 3 PODATKA DO 10.000 DINARA U ponoć počela prijava za pomoć države! Evo kako da se prijavite! (UPUTSTVO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.