SVEČANI PRIJEM FOLKLORISTA U DOMU KULTURE DOLOVA Nagrađeni igrači na festivalu u Lokvama dobili diplome od MZ Dolovo!

21:08

27.08.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Predsednik MZ Dolovo Bogdan Ankucić inicirao je svečani prijem predstavnika KUD-ova iz Dolova koji su učestvovali na ovogodišnjem „Festivalu rumunske muzike i folklora iz Vojvodine – Republika Srbija“, a koji se održao u Lokvama (opština Alibunar) u periodu od 16. do 19. avgusta.

Svečani prijem je upriličen u subotu u prostorijama Doma kulture u Dolovu.

Ankucić se obratio predstavnicima KUD-ova i zahvalio im se na učešću na ovogodišnjem rumunskom festivalu, a nagrađenima je čestitao. Ovo je bila i prilika da se učesnicima svečano uruče diplome, od strane predstavnika MZ Dolovo i Doma kulture Dolovo.

Podsetićemo se da je u kategoriji instrumentalnog soliste, prvo mesto osvojio Aleksandar Sandi Banjaš sa instrumentom truba. Takođe, u istoj kategoriji i sa istim instrumentom, Roberto Banjaš je osvojio treće mesto. Oba muzičara su predstavnici KUD-a „Glenfor Ambasador“ Dolovo, a pored njih su se ispred istog KUD-a u kategoriji solista predstavili i Sava Banjaš sa instrumentom truba i kvintet duvačkih instrumenata koji su činili Bojan Rotar, Samuel Banjaš, Antonio Dan, Armando Banjaš i Ljubiša Lepedat.
Pomenuti KUD je nastupio i sa dve selekcije orkesta fanfara – sa juniorima i seniorima.

KUD „Banatski vez“ Dolovo je u kategoriji folklornih ansambala osvojio treće mesto.

Za nastup su pohvaljeni i predstavnici KUD-a „Jon Kreange“ Dolovo – vokalni solista Žika Gava i instrumentali solista na saksofonu Dorel Mihajlov.

 

(Pančevac)

DOLOVAČKI FOLKLORISTI OČARALI SVE U LOKVAMA Tradicionalni Festival rumunske muzike i folklora iz Vojvodine ove godine organizovan u opštini Alibunar! VIDEO

DOLOVO NEGUJE STARI OBIČAJ Pogledajte kako je proteklo okupljanje na Vodici uoči Svetog Ilije FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.