VUČIĆ U VELIKIM RADINCIMA: Narod zahvalan predsedniku zbog rekonstrukcije puta do Sremske Mitrovice

18:48

29.08.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće večeras Velike Radince kod Sremske Mitrovice gde ga meštani očekuju.

18:35 Vremena nisu laka
Predsednik je rekao da nisu laka vremena zbog situacije u svetu.

– Imate svetski rat, a mi smo jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Niko ništa ne može da izveze, niko ništa ne može da uveze na normalan način. Sve je skuplje, svi energentni su skuplji. Pogledajte koliko preduzeća na zapadu propada zbog cena energenata, a svi se prave kao da je sve u redu – rekao je Vučić.

Predsednik se pitao šta su „stručnjaci“ koji ga kritikuju uradili za Petrovac na Mlavi.

– Nisu prstom makli. Ovaj most su oni zatvorili. Samo se čekalo kad će da se sruši. Potpuno smo novi most uradili i u čemu je problem? Negde kritikuju što nema besplatnih udžbenika. Pa, što onda ne pohvale Šapića? Ne postoji ništa besplatno. Na kraju sve to plate građani, samo je pitanje da li imate dobru vlast. Ovo su isto platili građani, samo mi imamo stabilne javne finansije i možemo to da iskoristimo – izjavio je Vučić.

Predsednik kaže da se ceo svet bavi onim što se zbiva u Ukrajini, a postoji zahtev da morate da se svrtavate svakog dana.

– Postoje mnogi i u našoj zemlji koji bi po svaku cenu i na svaki način želeli da Srbija ne vodi svoju politiku. Mi moramo da nastavimo da budemo samostalni u donošenju naših odluka. Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ali je Aljbin Kurti imao „pametnija posla“ jer on kupuje vreme. On mora da obavi prljavi posao pre nego što se zakaže drugi termin – rekao je Vučić.

Podsetio je na to koliko je Srba uhapšeno, ranjeno, koliko je lekova u bolnicama za Srbe ostalo…

Ističe da je problem u tome što su nam „vezane ruke“ iz mnogo razloga.

– Morate da vodite računa i da vam deca u Velikim Radincima budu zadovoljna, a deca na Kosovu i Metohiji bezbedna – rekao je predsednik Srbije.

Kaže da je video u sarajevskim medijima da on „pomaže Rusiji i pruža potporu Ukrajini“.

– To samo genije može. Ovo je šala na sopstveni račun. To pokazuje nešto drugo. Hrvatski tekst je radio jedan iz Crne Gore i opet lažu oko „puške u Sarajevu“. Nastavljaju da lažu bezbroj puta. Moraju da pišu besmislene tekstove i onda moraju da ih preuzimaju neki ovde – rekao je Vučić.

Kaže da Šolak daje toliko novca opozicionim medijima da ga čudi kako nema 1240 tekstova za sedam dana protiv njega, a ne 124 negativna teksta.

– Imaju samo cilj da nekoga ili sklone sa vlasti ili nešto još gore – rekao je on.

Predsednik je rekao da ćemo ići na izbore.

– Opozicija je veliki favorit. Lako je govoriti loše, a teško je uraditi nešto – rekao je on.

Kaže da su narod i predstavnici bivšeg režima „contradictio in adjecto“.

Kaže da ako je „kriv što je jedan od hiljadu glumaca koji ga kritikuju ostao bez posla“, onda je „sigurno zaslužan i za to što ostalih 999 imaju posla“.

Podsetio je na povećanje plata za medicinske sestre i prosvetu.

– Verujem da ćemo imati visok minimalac. Molim majke da se i dalje prijavljuju za pomoć od 10.000 dinara po detetu – izjavio je on.

Kaže da se čak 47 odsto penzionera prijavilo za penzionerske kartice.

printscreen/TV Pink

18:25 Vučić stigao u Velike Radince
Predsednik obilazi crkvu u Velikim Radincima.

Predsednik je od sveštenika dobio ikonu Arhengela Mihaila i dukat.

– Vi ste zaslužili više, ali su moje mogućnosti takve. Ovo je za sve što ste uradili za Velike Radince i za Srbiju. Molimo se Bogu za vas i za vašu porodicu – rekao je sveštenik Vučiću.

Meštani su zahvalni predsedniku Vučiću na putu Sremska Mitrovica – Veliki Radinci koji je rekonstruisan i koji je od velike važnosti za njihovo mesto. Saobraćajnica je urađena od kružnog toka kod naplatne rampe pa do centra Radinaca.

U Velikim Radincima je i Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić, kao i ministar odbrane Miloš Vučević.

VUČIĆ U PETROVCU NA MLAVI: Meseci pred nama neće biti laki, očekujem mnogo pritisaka i pretnji oko KiM! Ne mešamo se u unutrašnja pitanja CG

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.