MUZIKA JE PUT DO SREĆE Svečana ceremonija Muzičke škole povodom polaska prvaka u školu! Božić: Vi ste najhrabriji među hrabrima! FOTO i VIDEO

19:07

01.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

Svečana priredba povodom prijema đaka prvaka Muzičke škole Jovan Bandur održana je danas u Kulturnom centru Pančeva. Svečanosti je prisutvovala i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

Svečanost je organizovala Muzička škola Jovan Bandur povodom upisa prvaka u njihovu školu. Ovom prilikom đaci su upoznali svoje nastavnike.

Pančevac

Ceremonija je otovrena izvođenjem pesme starijih đaka, kao dobrodošlica za nove polaznike.

 

Đake i roditelje prvo je pozdravila direktorka Muzičke škole Jelena Cvetić.

– Drago mi je da su nam se ukrstili putevi i da ćemo u narednih šest godina zajedno sa mojim divnim i dragim kolegama uživati, družiti se, sticati nove veštine i biti deo vašeg detinjstva i odrastanja, rekla je na početku svečanosti Jelena Cvetić.

Pančevac

Članica Gradskog veća za obrazovanje Tatjana Božić istakla je da je odabrala svečanost Muzičke škole, jer su njeni polaznici ,,najhrabriji među hrabrima“.

Pančevac

– Želim vam dobrodošlicu u svet nauke, tehnike, ali i umetnosti. Vi ste ovde hrabri i najhrabriji među hrabrima, upisali ste dve škole. Krećete u redovne škole, ali krećete i u muzičku školu. To je velika hrabrost i velika čast, rekla je Božić i u nastavku dodala:

– Izabrala sam muzičku školu i vas prvake iz razloga što je škola poslednjih godina mnogo napredovala i uvela mnogo novina u skladu sa svetom u kojem živimo. Na kraju krajeva, napreduje nauka, napreduje umetnost, napreduje tehnika. Škola je takođe otvorila poslednjih godina 4 izdvojena odeljenja u 4 naseljena mesta, kako bi bila dostupna svoj deci. Danas imamo 151 prvaka u Muzičkoj školi, u gradu u matičnoj školi i u 4 naseljena mesta, u Starčevu, Dolovu, Jabuci i Banatskom Novom Selu. Ja vam čestitam na tome, na hrabrosti. Čestitam roditeljima , što im deca kreću u prvi razred. Pozivam sve da budemo jedan tim i da zajednički radimo, ne samo na tome da naša deca steknu znanje i umenje, nego da postanu dobri ljudi, da nauče da poštuju svoje drugove, da nauče da poštuju različitosti, da budu solidarni, zaključila je članica Gradskog veća za obrazovanje.

Pančevac

Jelena Cvetić, direktorka Muzičke škole Jovan Bandur podsetila je da je osnovna muzička škola “Jovan Bandur” Pančevo osnovana 1950. godine i uspešno se širila i razvijala svih ovih 74 godina.

– Od 1985. godine sa radom počinje i srednja muzička škola. Trenutno, u školi je zastupljeno 18 instrumenata i solo pevanje, a u srednjoj školi postoje tri smera: Odsek klasične muzike, Odsek za muzičku teoriju i od pre dve godine i Odsek za muzičku produkciju i obradu zvuka. Pored matične škole, osnovna škola ima izdvojena odeljenja u Banatskom Novom Selu, Starčevu, Jabuci i Dolovu, podsetila je Cvetić.

Pančevac

Deca su redom prozivana i na sceni Kulturnog centra po prvi put su upoznali svoje nastavnike, sa kojima će raditi narednih 6 godina.

Pančevac

Kao simbolični poklon đaci su dobili notnu svesku sa QR kodom, koji ih vodi do sajta škole, gde će dobiti sve potrebne informacije za rad u školi.

Pančevac

Svečana ceremonija završena je uz pesmu, nastupom svih đaka prvaka, koji su zajedno otpevali Kad si srećan. Jer kako je i Minja Subota govorio – Muzika je put do sreće.

 

(Pančevac)

PANČEVAC SPAJA LJUDE Dve srpske porodice sa letovanja u Antaliji poslale poruku našim čitaocima! FOTO I VIDEO

KOJI JE DANAS PRAZNIK, ŠTA IMA NOVO? Gradonačelnik Pančeva čestitao prvacima polazak u školu! Ovog jutra prvo zvono zvoni za đake prvake

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.