PANTRANSPORT SAOBRAĆA PO NOVOM REDU VOŽNJE Više vozila na ulicama i više polazaka tokom dana

18:52

01.09.2023

Podeli vest:

Foto: MIlan Šupica

Autobusi Pantransporta od 1. septembra saobraćaju po novom, zimskom redu vožnje. To podrazumeva više vozila na ulicama i više polazaka tokom dana. Uvedan je  i novi polazak na liniji broj 6 prema Strelištu i Vojlovici, radnim danima u 17 sati.

Pantransport od 1. septembra saobraća po standardnom ili zimskom redu vožnje, kaže Ivan Cvetanović šef saobraćaja u ovom preduzeću. Vraćaju se polasci koji su bili ukinuti tokom leta. Na zahtev građana, uveden je i novi polazak  od Robne kuće u 17 sati radnim danima  na liniji broj 6  prema Strelištu i Vojlovici.

“U gradskom saobraćaju imamo linije koje su išle na sat vremena između dva špica ili koje uopšte nisu saobraćale a sada saobraćaju u punom kapacitetu. Vraća se jedan popodnevni polazak za Ivanovo,  jedan za Banatski Brestovac,  sada u proseku imamo na pola sata gradski saobraćaj, a prigradski ostaje u punom režimu. 47 vozila nam je jutros izašlo u saobraćaj, pojačali smo sve kapacitete, iskustvo nas je naučilo koji su to polasci kritični u jutrnjim časovima , tu smo pojačavali sa dodatnim vozilom. Gužve se trenutno pojavljuju zbog radova na nadvožnjaku, prema Kačarevu i Opovu, te molimo ljude na strpljenje”, kaže Cvetanović.

Septembar donosi i gužve u šalter sali, jer sada osim zaposlenih i učenici kupuju karte. Zato je produženo vreme do kada mogu da se kupe nove karte.

“Prodaja je produžena do 8. septembra. U subotu će šalteri raditi od 7 do 15 sati, a radnim danima do 8. septembra od 6 do 20 sati. Ko nije stigao da dopuni mesečnu kartu može to da učini, apelujemo da to blagovremeneo urade jer su u jutarnjim satima baš velike gužve”, navodi Cvetanović.

Do kraja septembra biće aktuelna i sezonska linija prema Devojačkom bunaru. Prema rečima Ivana Cvetanovića poslednji polazak autobusa koji saobraća do Peščare je u 19 sati 1. oktobra.

(Pančevac/RTV Pančevo)

KOVAČICA: Drugi festival slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji od 3. do 5. septembra

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.