PRIJAVITE SE NA VREME! Treći ciklus književne radionice ,,Rukopisi“ počinje 1. novembra

17:09

15.09.2023

Podeli vest:

Pixabay
Dom omladine Pančevo, u saradnji sa Udruženjem književnika i književnih prevodilaca Pančeva, poziva srednjoškolce i studente, odnosno zainteresovane do 31. godine starosti, a koji žive u Pančevu ili Beogradu da se prijave na treći ciklus književne radionice ,,Rukopisi“.
Radionica traje šest meseci, od novembra ove, do maja sledeće godine, a održava se u prostorijama Doma omladine Pančevo, jedanput nedeljno (po potrebi i dogovoru i više).
Da biste se prijavili, treba da popunite upitnik na linku Doma omladine: https://domomladinepancevo.rs/dokumenti/… i pošaljete prijavu na mejl: knjiz.radionica.rukopisi@gmail.com
Ukoliko ne možete da preuzmete link na pomenutom sajtu odnosno stranici, upitnik možete dobiti tako što ćete poslati zahtev na pomenutu adresu. Program sufinansira Dom omladine, tako da je mesečni iznos za učešće na radionici 1500 dinara. Prijave su do 23. oktobra, a radionica počinje 1. novembra. Broj mesta je ograničen.

printscreen/FB/Dom omladine Pančevo

O radionici i rezultatima:
Radionica pisanja obuhvata osnove pisanja, sa podelom na dva segmenta: poeziju
i prozu, daje uvid u savremenu književnu scenu kao i književne klasike, razmenu knjiga i razgovor o pročitanom, različite vežbe pisanja, rad na već postojećim tekstovima, informisanje o književnoj periodici i prilici za objavljivanje knjige, i uopšte, podizanje znanja i kvaliteta pisanja. Radionica je namenjena svim ljubiteljima književnosti koji bi da steknu bolji uvid u savremeno pisanje ili književnu scenu, kao i onima koji pišu ili žele da pišu. Sastanak sa polaznicima je jedanput nedeljno, a po dogovoru i dvaput, a takođe podrazumeva i uključivanje u različite programe i aktivnosti, kao i priliku da radioničari samostalno realizuju neke od svojih ideja u saradnji sa Domom omladine Pančevo i/ili Udruženjem književnika Pančeva. Radionica podrazumeva i završno čitanje (predstavljanje) polaznika radionice u okviru književne manifestacije Rukopisi u maju sledeće godine u Pančevu. Odabrani autori biće u prilici da objave svoje prve radove u časopisu, a jedan autor će imati priliku i da dobije objavljenu prvu knjigu pesama. Radionicu vodi književnica Jasmina Topić, urednica pesničke edicije Najbolja i zbornika Rukopisi.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.