ODRŽANO POKRAJINSKO TAKMIČENJE CRVENOG KRSTA U KIKINDI: Volonteri iz Pančeva osvojili prvo mesto!

10:17

19.09.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pančevo

Volonteri Crvenog krsta iz Pančeva na Pokrajinskom takmičenju u Kikindi osvojili su prvo mesto. Stručna saradnica Crvenog krsta Ivana Orlov Gajan izrazila je zadvoljstvo ovim uspehom i otkrila kako se volonteri pripremaju za ovakva takmičenja i sitiče da se pančevački volonteri  pre svega druže, ali i stiču nova znanja iz oblasti prve pomoći koja im može pomoći da u svakodnevnim okolnostima nekome spase život.

„Realistički prikaz povreda oboljenja i stanja je prateči program prve pomoći da bi naši volonteri i ekipe koje se takmiče mogli da vežbaju svoje veštine na nekoj približno realnoj situaciji. Oni pokušavaju da na najrealističniji način prikažu povrede, oboljenja i stanja koje onda ekipe prve pomoći zbrinjavaju. Štop se tiče same Prve pomoći, u okviru Crvenog krsta postoje standardi po kojima se obučavaju naši predavači i naše ekipe koje rade po tome. Naši volonteri se druže i stiču znanja iz Prve pomoći koje im može pomoći da u svakodnevnim okolnostima nekome spasu život, rekla je Orlov Gajan, koja je pozvala mlade ljude da dođu na obuku.

Volonteri Crvenog Krsta Nikola Rančić i Dejana Pivašević istakli su da su pripreme za takmičenje bile veoma temeljne.

„Najviše se trudimo za svako takmičenje,jer tada treba dati svoj maksimum. Tokom takmičenja volimo da se družimo sa drugim ekipama i upoznamo neke druge ljude koje ćemo sigurno viđati na narednim takmičenjima“, rekla je Dejana, a Nikola je objqsnio da je u ekipi i jedan šminker i jedan markirant i dodao.

“ Šminker vežba tako što slika povrede na sebi. Tako se pripremamo za šminku“.

Prijateljstva koje stičemo na takmičenjima su dragocena istakli su mladi volonteri a zatim pozvali sve da dođu i da se pridruže ovoj humanitarnoj organizaciji kako bi se svi zajedno družili i sticali nova znanja.

(Pančevac)

UZBUDLJIVE PRIPREME ZA NADOLAZEĆU SEZONU Plivači Dinama vredno treniraju za takmičenja! Crevar: Nastavljamo istim tempom! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.